Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΣτην Κύπρο η Κουεγιάρ- Αρχίζει επαφές

Στην Κύπρο η Κουεγιάρ- Αρχίζει επαφές

Share

Κύκλο επαφών στη Λευκωσία ανοίγει σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Επιδίωξή της η αναζήτηση κοινού εδάφους με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, οι οποίες θα οδηγήσουν στην επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης.

Σήμερα η κυρία Ολγκίν Κουεγιάρ θα έχει εκτενείς διαβουλεύσεις με τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόλιν Στιούαρτ, ενώ αύριο θα λάβουν χώρα οι πρώτες καθοριστικές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Αύριο στις 9 το πρωί, η απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και ακολούθως στις 11:30 θα έχει επαφές με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Η κυρία Ολγκίν Κουεγιάρ θα έχει επίσης σειρά επαφών, με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, μέλη της διπλωματικής κοινότητας και τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο θα επισκεφθεί τη νεκρή ζώνη και την περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News