Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣτην Τουρκία ο Γερμανός πρόεδρος- Εκνευρίζει τον Ερντογάν η συνάντηση του ...

Στην Τουρκία ο Γερμανός πρόεδρος- Εκνευρίζει τον Ερντογάν η συνάντηση του με Ιμάμογλου

Share

Τριήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σήμερα, ο Γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με θύματα του περυσινού καταστροφικού σεισμού στο Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ το ραντεβού του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα είναι προγραμματισμένο για αύριο, Τετάρτη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Τουρκία στα επτά χρόνια της προεδρικής του θητείας και προτίμησε να αρχίσει την επίσκεψή του από την Κωνσταντινούπολη αντί για την πρωτεύουσα Άγκυρα και να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιμάμογλου, που ανήκει στην κεμαλική αντιπολίτευση. Στο αεροδρόμιο της Πόλης, η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν χαμηλόβαθμη – τον περίμενε ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε πρόσφατα τη στάση του Ερντογάν έναντι του Ισραήλ και έχει εκφράσει στο παρελθόν την ανησυχία του για τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία.

Στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 2,8 εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Από αυτούς, περίπου 1,2 εκατομμύρια είναι Γερμανοί πολίτες που ήδη ψηφίζουν στη Γερμανία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News