Thursday, March 28, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣυνέντευξη Ρομάν Ντουμπόφ: «Θα χτίσουμε το πιο υπερσύγχρονο στάδιο στη Μεσόγειο»

Συνέντευξη Ρομάν Ντουμπόφ: «Θα χτίσουμε το πιο υπερσύγχρονο στάδιο στη Μεσόγειο»

Share

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε αποκλειστικά στο CosmosNews και στην εφημερίδα Αδέσμευτος ο ισχυρός άντρας της Πάφος fc Ρομάν Ντουμπόφ. Ο πιο στενός συνεργάτης του Σεργκέι Λομάκιν αποκάλυψε αρκετά τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της ομάδας. Στόχος, όπως είπε, είναι να κάνουν την Πάφος fc την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και να βγαίνει συχνά στην Ευρώπη. Τόνισε παράλληλα ότι, σε δύο χρόνια η Πάφος θα έχει τουλάχιστον τρεις παφίτες ποδοσφαιριστές στην Α’ ομάδα. Όσο αφορά το γηπεδικό, αποκάλυψε ότι στόχος τους είναι να φτιάξουν το πιο υπερσύγχρονο στάδιο στη Μεσόγειο.

Ερ.: Κύριε Ντουμπόφ, γιατί έχετε επιλέξει να επενδύσετε στην Πάφος fc και όχι σε άλλη κυπριακή ομάδα; 

Απ.: Πιστεύω, έχω απαντήσει αρκετές φορές αυτή την ερώτηση, αλλά θα το ξαναπώ. Το σχέδιο μας, από την  αρχή που ήρθαμε στην Κύπρο, ήταν να υλοποιήσουμε ένα πρότζεκτ  που ονομάσαμε «Μία Ομάδα – Μία Πόλη»  και που είχε ως στόχο να  βρούμε κάτι που θα  θα μπορούσε να συνενώσει ανθρώπους και να το χτίσουμε από την αρχή. Κατά την αναζήτησή μας, ερωτευτήκαμε την Πάφο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα το ποδόσφαιρο στην Πάφο δεν ήταν η πρώτη προτεραιότητα και αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτήν την πρόκληση.

Ερ.: Η διοίκηση έχει επενδύσει αρκετά λεφτά. Θεωρείτε ότι έπιασαν τόπο; Έχετε πετύχει το αρχικό σας πλάνο;

Απ.: Όπως ίσως θυμάστε, στην πρώτη μας συνέντευξη είπαμε ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα, έναν σύλλογο, που θα μπορέσει να παλέψει για τις κορυφαίες θέσεις την 6η χρονιά. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά την επένδυση, ναι, φυσικά είναι μια μεγάλη επένδυση στο κυπριακό ποδόσφαιρο.  Ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι με αυτή τη μεγάλη επένδυση,  εστιάσαμε περισσότερο στην Ακαδημία, τις Υποδομές, τα Κοινωνικά Έργα και το branding  της ομάδας  παρά στους μισθούς των παικτών. Επενδύοντας σε μισθούς δεν θα φτάναμε ποτέ στο Top 6. Το εξετάσαμε πολύ προσεκτικά και χτίσαμε το σπίτι μας από την αρχή, βάζοντας πρωτίστως  γερά θεμέλια. Αυτή είναι η μόνη σωστή κατεύθυνση και μένουμε σε αυτήν.

Ερ.: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας για την ομάδα; Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να αποχωρήσετε από τα διοικητικά;

Απ.: Πιστεύω ότι είναι ξεκάθαρο ότι τα σχέδιά μας είναι περισσότερα από ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε παίκτες που κάνουμε  μακροχρόνιους σχεδιασμούς και στόχος μας είναι να φτιάξουμε τον καλύτερο σύλλογο στην Κύπρο, με την καλύτερη υποδομή, με την καλύτερη Ακαδημία στη χώρα, με τουλάχιστον 1000 παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στην περιοχή της Πάφου, με νέες προπονητικές εγκαταστάσεις και φανταστικό γήπεδο και με ομάδα που να έχει τακτικά συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Και σκοπεύουμε να το υλοποιήσουμε πλήρως. Το είπαμε πριν από 5 χρόνια και τώρα όλοι μπορούν να δουν πώς κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν ρωτάτε για την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου, φυσικά αυτό θα συμβεί τη μια ή την άλλη μέρα πιστεύω. Μία από τις βασικές αρχές των επιχειρήσεων είναι ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, είτε πρόεδρος μιας χώρας ή πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, μια μέρα θα πρέπει να δώσεις τη θέση σου σε μια πιο φιλόδοξη και νεανική διοίκηση. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να εκπαιδεύσετε αυτή τη διαχείριση και να δείξετε τη σωστή κατεύθυνση.

Όπως γνωρίζετε, διαθέτουμε πολλά κλαμπ σε όλο τον κόσμο, εφαρμόζοντας το μοντέλο Multi Club Ownership (πολυ-ιδιοκτησία) και είμαστε ανάμεσα στους 5 μεγαλύτερους ομίλους στην Ευρώπη. Συνεπώς, ως Πρόεδρος του Ομίλου, πρέπει να φροντίζω όλους τους συλλόγους, αλλά μέχρι να μπορέσουν οι Παφίτες να παρακολουθήσουν το ποδόσφαιρο του αγαπημένου τους συλλόγου σε ένα ευρωπαϊκό στάδιο, νιώθω ότι η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ερ.: Στα άμεσα σχέδιά σας είναι και η κατασκευή γηπέδου; 

Απ.: Υπάρχει ένα καλό ρητό, μόνο τα κακά άλογα αρχίζουν να καλπάζουν αμέσως. Εάν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο που κάνουμε κάτι, δεν έχουμε άμεσα σχέδια, σχεδιάζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας  μακροπρόθεσμους στόχους για κάθε σύλλογο -μέλος , για περιόδους 3-5 ετών, οι οποίοι αξιολογούνται και αναθεωρούνται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο όγκο εργασιών για το νέο στάδιο σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία – την KSS, που έχουν κατασκευάσει πολλά σύγχρονα γήπεδα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μας ετοίμασαν ένα σχέδιο σχεδιασμού και κάναμε πολλή έρευνα και ανάπτυξη για να μάθουμε τι ακριβώς χρειάζεται όχι μόνο για τον σύλλογο, αλλά και για την πόλη. Το σχέδιό μας να χτίσουμε το καλύτερο, υπερσύγχρονο στάδιο και αθλητικό συγκρότημα στη Μεσόγειο. Φυσικά, η γραφειοκρατία και η ασταθής πολιτική κατάσταση επιβράδυναν λίγο τη διαδικασία, αλλά γενικά  δεν νομίζω ότι τίποτα μπορεί να μας εμποδίσει στο να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να πούμε πόσο καιρό θα πάρει, μπορεί να είναι 3 χρόνια, μπορεί να είναι 5, δεν ξέρουμε.

Ερ.: Πώς σας αντιμετωπίζει η ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου;

Απ. Έχουμε μια συνεχή διαδικασία με την οποία συνεργαζόμαστε. Νομίζω ότι δεν είναι μυστικό ότι μπορεί να μην είμαστε ο πιο ευπρόσδεκτος σύλλογος στην ΚΟΠ, καθώς είμαστε πολύ ανεξάρτητοι, έχοντας τη δική μας θέση, γνώσεις και πόρους. Προσπαθούμε όμως να βελτιώσουμε όχι μόνο τον σύλλογο, αλλά το ποδόσφαιρο στη χώρα γενικότερα. Η ΚΟΠ το αποδέχεται. Φυσικά θα καλωσορίσουμε κάθε είδους βοήθεια, αλλά στην παρούσα φάση είναι καλή όπως είναι. Η ζωή μας είναι να βρίσκουμε συμβιβασμούς και είμαι σίγουρος ότι ο διάλογος και η υποστήριξη είναι καλύτερα από τον πόλεμο. Ωστόσο, μερικές φορές κάνω  λίγο πόλεμο με τον πρόεδρο της ΚΟΠ (χαμογελάει) για να κάνω τον διάλογο πιο παραγωγικό.

Ερ.: Έχετε και επαγγελματικά σχέδια στην πόλη μας π.χ. (επιχειρηματικό τομέα); 

Απ.: Πιστεύω ότι στα επιχειρηματικά πλάνα η σιωπή είναι προτιμητέα. Φυσικά, οι επενδύσεις μας δεν σχετίζονται μόνο με τον σύλλογο, επενδύουμε και με τους συνεργάτες μας Korantina και AG&G σε έργα ακινήτων και υποδομών και πολλά άλλα. Αρχίσαμε να κάνουμε και πολλά έργα αθλητικού τουρισμού, έχουμε ήδη φιλοξενήσει περίπου 20 ομάδες για προετοιμασία, οργανώσαμε παιδικά τουρνουά όπου ομάδες από 14 χώρες επισκέφθηκαν την Πάφο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Τούτου λεχθέντος, νομίζω ότι η συνέντευξή μας πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στον Όμιλο, όχι σε εμάς.

Ερ.: Έχετε επενδύσει και στις Ακαδημίες. Πιστεύετε στον κύπριο ποδοσφαιριστή;

Απ.: Δεν φοβάμαι να το παραδεχτώ, είναι προτεραιότητά μας. Όταν φτάσαμε για πρώτη φορά είχαμε 36 παιδιά στην ακαδημία, τώρα έχουμε σχεδόν 350 και μια μεγάλη λίστα αναμονής. Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε 1000 παιδιά μέχρι το τέλος του 2024 από όλη την περιοχή. Ήδη ανοίξαμε παράρτημα της Ακαδημίας στο Πισσούρι , σύντομα θα ανοίξουμε και στην Πέγεια και την Τάλα. Στην παρούσα φάση, πρέπει να φέρουμε διεθνείς παίκτες και παιδιά για να ανεβάσουν το επίπεδο του συλλόγου και σε αυτόν τον αγώνα το επίπεδο των Κυπρίων νεαρών παικτών ανεβαίνει θεαματικά. Έχουμε ένα καλό παράδειγμα με την U19: ξεκινήσαμε τη σεζόν με κάποια αγόρια από Ισπανία και σε διάστημα 3 μηνών, νεαροί Κύπριοι πάλευαν για τις θέσεις τους στην ομάδα και τις πήραν. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Ο ανταγωνισμός δεν κάνει ποτέ λάθη. Θέτουμε στόχο τώρα να έχουμε τουλάχιστον τρεις παφίτες παίκτες στην 1η ομάδα μέχρι το 2025. Αυτό θα συμβεί.

Ερ.: Σας έχει στηρίξει ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου; 

Απ.: Ναι, όντως το έκαναν. Για παράδειγμα, ο ιστορικός μας συνεργάτης Korantina Home ήταν μαζί μας από την πρώτη μέρα και θα ήταν πολύ δύσκολο χωρίς τον Γιώργο Ιωάννου σε αυτό το ταξίδι και είμαι σίγουρος ότι η πόλη και η κοινότητα τον σέβονται πολύ για την τεράστια δουλειά που κάνει για όλη την κυπριακή και τοπική κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και περήφανος Παφίτης.

Δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε επίσης για την υποστήριξη του Φίλιππου από την AG&G και για την Ακαδημία, είναι μεγάλη και σημαντική. Έχουμε περισσότερους από 150 άλλους συνεργάτες και προμηθευτές και θέλω να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ από κάθε μέλος του συλλόγου μας για τη βοήθειά τους. Είμαι σίγουρος ότι δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη στην κοινότητα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε περισσότερες επιλογές για συνεργασία. Είμαστε πάντα ανοιχτοί για αυτό. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, όσο μεγάλα ή μικρά κι αν είναι τα σχέδιά σας, θα βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε.

Θέλω επίσης να μοιραστώ μαζί σας λίγα λόγια για την πρόσφατη κοινή μας πρωτοβουλία με τους συνεργάτες μας. Αυτή την εβδομάδα παραδώσαμε 18.000! Χριστουγεννιάτικα δώρα σε μαθητές της περιοχής. Κανείς στον κόσμο δεν το έχει κάνει αυτό στο παρελθόν. Με κάνει πολύ περήφανο για το προσωπικό και την κοινότητά μας, το κάναμε για την επόμενη γενιά μας. Αν θα στηρίξουν τον Σωματείο ή όχι, είναι μια διαφορετική ιστορία , αλλά αν αυτό φέρει ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους και τους δώσει λίγη χαρά, θα χαρούμε κι εμείς.

Ερ.: Είναι η φετινή χρονιά, η καλύτερη από τον καιρό που αναλάβατε την ομάδα; 

Απ.: Τα καλύτερα μας χρόνια είναι ακόμα μπροστά. Δεν κοιτάμε ποτέ στο παρελθόν, κοιτάμε μόνο προς το μέλλον και προχωράμε μπροστά.

Ερ.:Ακολουθεί η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου. Τι να περιμένουν οι φίλοι της Πάφος fc και ποιο το μήνυμά σας προς αυτούς; 

Απ. Στόχος μας είναι να κάνουμε την ομάδα καλύτερη κάθε μέρα και δεν σκεφτόμαστε μόνο το σήμερα και αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά και το επόμενο καλοκαίρι. Δουλεύουμε, πιστέψτε με, όλοι στον σύλλογο, στο τμήμα σκάουτινγκ, το τμήμα ανάλυσης δουλεύει24ωες το 24ωρο, εφτά ημέρες την εβδομάδα για να μας φέρουν το επόμενο επίπεδο παικτών και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Ερ.: Θα σας ικανοποιήσει η έξοδος της ομάδας στο Europa league ή θέλετε Champions league; 

Απ.: Θα είμαι ικανοποιημένος αν κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Άσχετα με ποια ομάδα. Σχετικά με τους στόχους, το είπα πριν από πολλά χρόνια ,όσον αφορά τα αγωνίσματα και τον πρωταθλητισμό,  μόνο μια θέση θα πρέπει να στοχεύεις, την πρώτη θέση. Δεν είναι εύκολος τρόπος, αλλά αν δεν είσαι πίσω από αυτόν τον στόχο, δεν έχεις τίποτα να κάνεις στον αθλητισμό. Μέχρι να φτάσουμε εκεί και να μείνουμε εκεί, η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει.

Ερ.: Ποια ευρωπαϊκή ομάδα θα θέλατε να αντιμετωπίσει η Πάφος fc;

Απ.: Πρώτον, πρέπει πρώτα να κερδίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη σε αυτό το πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα με άλλους 25 αγώνες  απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και πρέπει πρώτα να τους σεβαστούμε. Όσον αφορά την Ευρώπη, θέλω να συμβεί, αλλά πού και με ποιον θα είναι άλλο ένα κεφάλαιο της ζωής μας και το περιμένουμε με ανυπομονησία. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και δυνατοί για να το πετύχουμε, δεν είναι μόνο δουλειά του συλλόγου και των παικτών, είναι δουλειά κάθε φιλάθλου, κάθε μέλους της πόλης. Και είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Τέλος, ο κ. Ντουμπόφ έστειλε τις ευχές του: Εκ μέρους της  Pafos FC, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την τεράστια υποστήριξή σας αυτή τη χρονιά και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί περισσότερες ευχάριστες στιγμές τη νέα χρονιά!

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!