Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΤάλα: Εμφανίστηκε ο Άγιος Εφραίμ μπροστά της... (μαρτυρία γυναίκας)

Τάλα: Εμφανίστηκε ο Άγιος Εφραίμ μπροστά της… (μαρτυρία γυναίκας)

Share

Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία της συμπολίτισσας μας Λίζας Μ., η οποία, όπως ισχυρίζεται, μετά την επίσκεψή της στο ξωκλήσι του Άγιου Ραφαήλ στην Τάλα στις 3 Ιανουαρίου 2023, εμφανίστηκε μπροστά της ο Άγιος.

Όπως μαρτυρεί, «μόλις βγήκα από το προαύλιο της εκκλησίας είδα μπροστά μου να κατηφορίζει ένας ψηλός καλόγερος με μαύρα ράσα και καπέλο. Το περπάτημα του ήταν αέρινο. Σταυροκοπήθηκα και είπα Άγιε Εφραίμ μου εσύ είσαι; Τον ακολούθησα αλλά χάθηκε. Έτρεξα προς τον δρόμο και τον είδα ξανά μπροστά από το εικονοστάσι που υπάρχει αφιερωμένο στη χάρη του στο δρόμο και εκεί μπροστά στο εικόνισμα του έγινε άφαντος».

Η κ. Λίζα Μ. αναφέρει ότι επισκέφθηκε το ξωκλήσι, επειδή ο Άγιος ήταν μαζί της κατά τη διάρκεια της περιπέτειας που είχε με την υγεία της το 2021 για προσκύνημα και για να ανάψει ένα κερί.

Αναλυτικά, αυτούσια η μαρτυρία της

Λένε οι πατέρες ότι αν πούμε το όνομα ενός Αγίου αμέσως εκείνος λέει το δικό μας στο Θεό. Μην σταματάτε να προσεύχεστε και να παρακαλείτε τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Η προσευχή είναι δύναμη μεγάλη. Ξημέρωσε Τρίτη 3 Ιανουάριου 2023, ημέρα Εύρεσης των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού. Του Αγίου που ήταν μαζί μου στην περιπέτεια υγείας μου το 2021. Του Αγίου που πάντα προσευχόμουν να με βοηθήσει να ξεπεράσω το πρόβλημα μου και που με την εικόνα και το λαδάκι του κοιμόμουν και ξυπνούσα.

Δεν κατάφερα να πάω στον εσπερινό το απόγευμα της Δευτέρας προς τιμή της Εύρεσης των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ και το πρωί της Τρίτης πριν πάω στο γραφείο πέρασα από την εκκλησία του Αγίου στην Τάλα, προσκύνησα την εικόνα του και άναψα κερί.

Έμεινα στη εκκλησία μέχρι τις 07:40πμ, προσκύνησα την εικόνα του Αγίου Εφραίμ ξανά και έφυγα. Το αυτοκίνητο μου το είχα σταθμεύσει κάτω στο δρόμο. Μόλις βγήκα από το προαύλιο της εκκλησίας είδα μπροστά μου να κατηφορίζει ένας ψηλός καλόγερος με μαύρα ράσα και καπέλο. Το περπάτημα του ήταν αέρινο. Σταυροκοπήθηκα και είπα Άγιε Εφραίμ μου εσύ είσαι; Τον ακολούθησα αλλά χάθηκε. Έτρεξα προς τον δρόμο και τον είδα ξανά μπροστά από το εικονοστάσι που υπάρχει αφιερωμένο στη χάρη του στο δρόμο και εκεί μπροστά στο εικόνισμα του έγινε άφαντος.

Σαν άπιστος Θωμάς δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν ο Άγιος Εφραίμ αυτός που είδα και για να το σιγουρέψω έστειλα μήνυμα στον Ραφαήλ Δημητρίου (τον οποίο προσωπικά δεν γνωρίζω, μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και τον παρακάλεσα να μάθει εάν την ώρα που έφευγα δηλ. στις 07:40πμ, έφυγε κάποιος καλόγερος ή μοναχός από την εκκλησία. Απάντησε στο μήνυμα μου κατά λέξη «κυρία Λίζα, δεν είχαμε κάποιο μοναχό σήμερα στην εκκλησία. Ήταν μόνο ο πάτερ Νεόφυτος και ο Δόκιμος ο Μοναχός που έμειναν μέχρι το τέλος».

Μετά και την επιβεβαίωση που πήρα από τον Ραφαήλ, δόξασα το όνομα του Αγίου Εφραίμ και η ψυχή μου γέμισε αγαλλίαση, ένοιωσα ευλογημένη αλλά πιο πολύ ένοιωσα την ταπεινότητα μου μπροστά σε αυτό που είδα. Για λόγους που μόνο ο Θεός γνωρίζει, έκανε ζωντανή την παρουσία του σε μένα…

Άγιε του Θεού Εφραίμ, δοξάζω σε και παρακαλώ σε να πρεσβεύεις υπέρ ημών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News