Friday, March 29, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι 2 σταθμάρχες

Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι 2 σταθμάρχες

Share

Στον εφέτη ανακριτή αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δύο σταθμάρχες για να καταθέσουν σχετικά με την εμπλοκή τους στο τραγικό δυστύχημα των Tεμπών στις 28 Φεβρουαρίου όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα.

Οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, την επίμαχη εκείνη μέρα, φέρεται να είχαν φύγει από το πόστο τους πριν την ολοκλήρωση της βάρδιας τους και γι’ αυτό τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή.

Οι δύο σταθμάρχες, ένας εργάζεται με σύμβαση αορίστου χρόνου και ένας με σύμβαση έργου, οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιων του ανακριτή στις 17 Μαρτίου αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας. Μάλιστα όπως είπε μια εκ των συνηγόρων των σταθμαρχών, ο πελάτης της «είναι συγκλονισμένος».

Στις 30/3 ο προϊστάμενος επιθεώρησης

Εκτός από τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, κλήση να απολογηθεί έλαβε και ο προϊστάμενος επιθεώρησης ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί στο ανακριτικό γραφείο στις 30 Μαρτίου.

«Ήταν πάντοτε στη διάθεση των Αρχών. Έχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας και φυσικά όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα αλλά φυσικά θα απαντήσει και σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή» δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 17 Μαρτίου ο συνήγορός του και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιθεωρητής είχε λάβει αναρρωτική άδεια μετά την τραγωδία στα Τέμπη χωρίς να υποβληθεί σε καμία διαγνωστική εξέταση και χωρίς να προσέλθει στο ΤΕΠ του ΓΝ Βόλου. Για το περιστατικό αυτό είχαν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Προφυλακισμένος ο σταθμάρχης της Λάρισας

Μέχρι στιγμής, 23 μέρες μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης, στη φυλακή είναι μόνο ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, στη βάρδια του οποίου συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του στην ανακρίτρια στις 5 Μαρτίου, με το συνήγορό του να δηλώνει ότι ο πελάτης του αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί αφήνοντας ωστόσο αιχμές για ποινικές ευθύνες και σε άλλους εμπλεκόμενους που θα πρέπει να διερευνηθούν.

Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, και μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας, την υπόθεση έχει αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής και μια αναπληρώτρια εφέτης ανακρίτρια, αναλαμβάνοντας το φάκελο της δικογραφίας από την Γ’ ανακρίτρια που είχε ξεκινήσει την έρευνα για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, λίγα 24ωρα μετά το συμβάν.

Πηγή: Protothema.gr

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!