Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΤέσσερις περίπου χιλιάδες παιδιά από επτά χώρες θα συμμετέχουν στο Ayia Napa...

Τέσσερις περίπου χιλιάδες παιδιά από επτά χώρες θα συμμετέχουν στο Ayia Napa Youth Soccer Festival

Share

Περίπου τέσσερις χιλιάδες παιδιά από τη Βρετανία, τη Πολωνία, τη Δανία, το Λίβανο, την Ιορδανία, τις Σεϋχέλλες και την Κύπρο, θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ακαδημιών στην Αγία Νάπα (Ayia Napa Youth Soccer Festival), που διεξάγεται φέτος μεταξύ 8 – 13 Απριλίου.

Σε  ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στην φετινή διοργάνωση του Ayia Napa Youth Soccer Festival, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 2001, θα λάβουν μέρος παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2006 μέχρι και το 2017 προερχόμενα από κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου αλλά και το εξωτερικό. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας το οποίο περιλαμβάνει 15 ποδοσφαιρικά γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα».

Προστίθεται ότι «φέτος οι συμμετοχές των ομάδων έφτασαν στις 350 ενώ ο αριθμός των παιδιών ξεπέρασε τις 4 χιλιάδες. Παραδοσιακά το τουρνουά ξεκινά με το κλείσιμο των σχολείων το Πάσχα και ολοκληρώνεται αναλόγως συμμετοχών την Μεγάλη Τετάρτη ή Πέμπτη με την τελετή λήξης και τους τελικούς αγώνες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ιδιαίτερα αυξημένο είναι και φέτος το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, αφού έχουν ήδη δηλώσει να συμμετέχουν 40 περίπου διαφορετικά ηλικιακά τμήματα προερχόμενα από Αγγλία, Πολωνία, Δανία, Σεϋχέλλες, Λίβανο και Ιορδανία. Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί περί τα τέλη Μαρτίου ενώ αναμένεται πως ο συνολικός αριθμός αγώνων θα ξεπεράσει τους χίλιους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στον αγωνιστικό τομέα, ο διαχωρισμός των ομάδων στην φάση των ομίλων αναλόγως επιπέδου σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μαζί με την τεράστια καινοτομία πρόκρισης όλων των ομάδων στην επόμενη φάση και την διαμόρφωση τριών επιπέδων knock out αγώνων (eagles, lions, tigers), βοήθησε τα μέγιστα στην διεξαγωγή περισσότερων, πιο ισορροπημένων και ακριβοδίκαιων αγώνων για τα παιδιά αυξάνοντας κατακόρυφα το ενδιαφέρον τους. Ταυτόχρονα τους παρέχει περισσότερη χαρά και διασκέδαση μέσα από την συμμετοχή τους, υλοποιώντας έτσι και τον βασικότερο στόχο της διοργάνωσης».

Ο Χρίστος Κωνσταντίνου εκ της διοργανώτριας εταιρείας SoccerWorldCyprus ανέφερε ότι «το τουρνουά έχει πλέον καθιερωθεί και εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα στο είδους τους ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της Ευρώπης, συσχετίζοντας πάντοτε τον αριθμό συμμετοχών με το μέγεθος και τον πληθυσμό της Κύπρου. Δίνουμε τεράστια σημασία στην οργανωτική δομή της διοργάνωσης, με συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας και της πλατφόρμας του τουρνουά» είπε.

Πρόσθεσε πως «η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στην τεχνολογία και την ηλεκτρονική εγγραφή ομάδων και παιδιών, την αυτόματη καταχώρηση αποτελεσμάτων και την άμεση πρόσβαση πληροφοριών και ενημέρωσης προς τις ομάδες και τους γονείς, βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και εξέλιξη του τουρνουά».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News