Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΤα είπε με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης- Τι περιμένει η Κύπρος απο την...

Τα είπε με Μητσοτάκη ο Χριστοδουλίδης- Τι περιμένει η Κύπρος απο την συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Share

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Τον ενημέρωσε για τις τελευταίες επαφές της κυρίας Ολγκίν στη Λευκωσία, ενόψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, επί τουρκικού εδάφους.

Σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο  ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, θα συζητηθεί και το Κυπριακό.

Υπογράμμισε την ίδια στιγμή, πως η Λευκωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στοχεύει και στην αξιοποίηση των ευρωτουρκικών, ως εργαλείου δημιουργίας προϋποθέσεων οι οποίες θα οδηγήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Αντωνίου επεσήμανε ότι ενόσω συνεχίζεται η προσπάθεια της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και παρά τις δυσκολίες, η ελληνοκυπριακή πλευρά – με ρεαλισμό – αναμένει το πράσινο φως από την Τουρκία, για κινήσεις στο Κυπριακό.

Είπε, ακόμη, ότι από την στιγμή που η ίδια η κυρία Ολγκίν θεωρεί πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των συζητήσεων, η ελληνοκυπριακή πλευρά στηρίζει την προσπάθειά της και παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη.

Πηγή Ρικ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News