Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΤα συμπεράσματα Χριστοδουλίδη από την 1η συνάντηση με Κουεγιάρ

Τα συμπεράσματα Χριστοδουλίδη από την 1η συνάντηση με Κουεγιάρ

Share

Η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι είχε μαζί της μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Την ίδια στιγμή χαιρέτισε την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας και έκανε ειδική μνεία στην αναφορά για την μορφή λύσης του Κυπριακού και το γεγονός ότι επαναβεβαιώνονται όλα τα σχετικά ψηφίσματα.

Υπογράμμισε, ακόμη, την αναφορά στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου και στο αίτημα για ανάκληση όλων των ενεργειών που εκφεύγουν του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων, καθώς και την ξεκάθαρη αναφορά στις ενέργειες των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Πύλα.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε, πως το ψήφισμα έχει εγκριθεί σε μια πολύ σημαντική συγκυρία.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τατάρ περί κυριαρχικής ισότητας και ίσο διεθνές καθεστώς, ο Πρόεδρος ανέφερε πως το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις τοποθετήσεις του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

“Η ίδια η διεθνής κοινότητα απαντά στα όσα αναφέρει ο Ερσίν Τατάρ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News