Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΤι αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα στα Κούκλια- Τι δήλωσε στο Radiocosmos o...

Τι αποκαλύπτουν τα νέα ευρήματα στα Κούκλια- Τι δήλωσε στο Radiocosmos o καθηγητής Κωσταντίνος Κοπανιάς

Share

Ενθουσιασμός επικρατεί στην αρχαιολογική αποστολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τα ευρήματα τους στις ανασκαφές στα Κούκλια στην τοποθεσία Μάρτσελλος. Ο επικεφαλής της ανασκαφικής αποστολής αναπληρωτής καθηγητής αρχαιολογίας Κωσταντίνος Κοπανιάς μιλώντας στο Radiocosmos χαρακτήρισε τα ευρήματα μοναδικά και εντυπωσιακά τα οποία όπως είπε θα βοηθήσουν την επιστημονική έρευνα γενικότερα για την  περιοχή της Παλαιπάφου και της Κύπρου γενικότερα.

Αποκάλυψε ότι μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων διευκρινίστηκε ότι και  οι δύο σκελετοί που εντοπίστηκαν στον τάφο του 12ου αιώνα ανήκουν σε γυναίκες ενώ υπήρξαν και ελάχιστα οστά από παιδί. Το σημαντικό πρόσθεσε είναι ότι η ανασκαφή έγινε με πολύ προσεχτικό τρόπο στην παρουσία ανθρωπολόγου και θα εξασφαλιστούν πολλά επιστημονικά στοιχεία που θα βοηθήσουν γενικότερα την έρευνα.

Σημαντικά επίσης χαρακτήρισε τα στοιχεία από το τεμαχισμένο άλογο που εντοπίστηκε σε παρακείμενο λάκκο. Σε ότι αφορά το μνημειακό τείχος που εντοπίστηκε στην περιοχή και μελετάται με σύγχρονα μέσα ο κ. Κοπανιάς τόνισε πως υπάρχει εκτίμηση ότι ανήκει σε προγενέστερη περίοδο από αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικά. Ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Κύπρου και την καθηγήτρια ιστορίας και αρχαιολογίας Μαρία Ιακώβου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News