Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΤι θα πεί απόψε στο διάγγελμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι θα πεί απόψε στο διάγγελμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Share

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ακολουθήσει το δρόμο της προόδου, της συνεργασίας και της ειρήνης, και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξη συνομιλιών αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του  που θα μεταδοθεί απόψει.

Σε μήνυμά του προς τον Κυπριακό λαό για την Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένεται να υπογραμμίσει πως παρά την απογοήτευση, τις προκλήσεις και τα ψηλά τείχη που υψώνονται, η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμβιβάζεται με την κατοχή. “Με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, χωρίς μεμψιμοιρίες, ηττοπάθεια, και εσωστρέφεια, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας”, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Τονίζει ακόμη, ωστόσο, ότι προς επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, θα πρέπει η τουρκική πλευρά να αλλάξει την προσέγγισή της και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με πραγματική βούληση, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή μία λειτουργική και διαρκής λύση. Μία λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας – των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα τονίσει, ακόμη, ότι αναμένει πως η εκφρασθείσα πρόθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Γενικού Γραμματέα, για το διορισμό απεσταλμένου ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από τουρκικής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην οικονομία, ο Πρόεδρος σημειωνει ότι η επίτευξη μιας βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας και η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, αποτελούν πρωταρχικό στόχο, πάντοτε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας.

“Επιδίωξη”, πρόσθεσε, “είναι η διασφάλιση μιας εύρωστης οικονομίας”, η οποία αποτελεί την καλύτερη θωράκιση για την προώθηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας.

“Η οικονομία”, υπογράμμισε ο πρόεδρος Χριστοδουλιδης, “δεν προσφέρεται για πειραματισμούς”.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News