Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤουρκία: Στην Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν η Κεντρική Τράπεζα

Τουρκία: Στην Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν η Κεντρική Τράπεζα

Share

Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν, υψηλόβαθμο στέλεχος αμερικανικών τραπεζών, διορίστηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Ο διορισμός της έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζεται να κάνει στροφή εκατόν – ογδόντα μοιρών από την πολιτική του για χαμηλά επιτόκια, εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στη χώρα, ως αποτέλεσμα των ακραίων πληθωριστικών πιέσεων.

Η Χαφιζέ Γκαγέ Ερκάν διετέλεσε συνδιευθύνουσα σύμβουλος της First Republic Bank και διευθυντικό στέλεχος της Goldman Sachs.

Η νέα διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, η πέμπτη σε τέσσερα χρόνια, αντικαθιστά τον Σαχάπ Καβτζίογλου, ο οποίος υπήρξε αιχμή του δόρατος στην πολιτική Ερντογάν για χαμηλά επιτοκία, που οδήγησε στον καταποντισμό της τουρκικής λίρας.

Την τελευταία εβδομάδα, πριν από το διορισμό Ερκάν, το τουρκικό νόμισμα κατέγραψε νέο ιστορικό χαμηλό, έναντι του δολαρίου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News