Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
24.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο βενζινάδικο του μέλλοντος (vid)

Το βενζινάδικο του μέλλοντος (vid)

Share

Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε αναρωτηθεί πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον. Η επερχόμενη επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των ρομποτικών συσκευών θα προκαλέσει πολλές ανατροπές είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες. Έχουμε δει σήμερα ρομπότ οικιακούς βοηθούς, ρομπότ κατοικίδια, ρομποτικές σκούπες κτλ.

Η Autofuel, μια εταιρεία από τη Δανία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας ρομποτικής αντλίας καυσίμου (https://autofuel.eu/) που έρχεται να αλλάξει αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα και που ισχύουν για τον ανεφοδιασμό του οχήματός μας.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι θα αποτελέσει επανάσταση και θα διευκολύνει τους οδηγούς να μην βγαίνουν από το αυτοκίνητό τους, ειδικά τις μέρες που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορεί να εφοδιάσει το αυτοκίνητό μας με οποιοδήποτε καύσιμο του ζητηθεί.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Την πρώτη φορά ο οδηγός καταχωρεί στο σύστημα τα στοιχεία του αυτοκινήτου του, δηλαδή τον αριθμό πινακίδας, τον τύπο του καυσίμου και τα στοιχεία πληρωμής του. Στη συνέχεια ο οδηγός θα πρέπει να εγκαταστήσει έναν ειδικό αντάπτορα στην υποδοχή του ρεζερβουάρ για να μπορέσει να γίνει ο ανεφοδιασμός από τη ρομποτική αντλία.

Την επόμενη φορά με το που θα πλησιάσει το αυτοκίνητο στο βενζινάδικο, το ρομπότ αφού σκανάρει την πινακίδα του αυτοκινήτου, αυτόματα γνωρίζει τον τύπο καυσίμου που πρέπει να βάλει. Μόλις το αυτοκίνητο σταματήσει δίπλα στη ρομποτική αντλία εκείνη αυτόματα ανοίγει το καπάκι του ρεζερβουάρ και ξεκινά η διαδικασία του ανεφοδιασμού.

Όταν ανάψει πράσινο μια προειδοποιητική λυχνία, αυτό σημαίνει ότι ο ανεφοδιασμός ολοκληρώθηκε και το αυτοκίνητο μπορεί να φύγει. Η εταιρεία κατασκευής ισχυρίζεται ότι παράλληλα γίνεται και η χρέωση στην κάρτα που έχει δηλώσει ο οδηγός.

Δείτε την αντλία σε δράση:

Τα αρνητικά

Το ότι ο οδηγός πρέπει να κάνει ειδική μετατροπή στο αυτοκίνητο και να βάλει ειδικό αντάπτορα προκειμένου να μπορεί να γίνει ο ανεφοδιασμός.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το ρομπότ μπορεί να εγκατασταθεί στις ήδη υπάρχουσες αντλίες ενός βενζινάδικου και δεν χρειάζονται ειδικές μετατροπές κατά την εγκατάσταση. Εκείνο, όμως, που δεν έχει ανακοινωθεί είναι το κόστος ενός τέτοιου συστήματος που λογικά θα είναι υψηλό.

Τέλος, είναι πολύ πιθανόν μια τέτοια εγκατάσταση ρομποτικών αντλιών να επιφέρει αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και φυσικά το σημαντικότερο είναι ότι θα χαθούν παγκοσμίως χιλιάδες θέσεις εργασίας όταν αρχίσουν να εγκαθίστανται μαζικά οι συγκεκριμένες αντλίες.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: supercarblondie.com

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News