Thursday, March 28, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΤο μεταναστευτικό διχάζει την Ευρώπη- Έκτακτη σύνοδος Υπ.Εσωτερικών στις Βρυξέλλες

Το μεταναστευτικό διχάζει την Ευρώπη- Έκτακτη σύνοδος Υπ.Εσωτερικών στις Βρυξέλλες

Share

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν την πολιτική για το ζήτημα της μετανάστευσης, μετά το ξέσπασμα της γαλλοϊταλικής διπλωματικής κρίσης με αφορμή την υποδοχή πλοίου ΜΚΟ που διασώζει μετανάστες στη θάλασσα, ανακοίνωσε η τσεχική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η άρνηση της Ρώμης να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Ocean Viking, με 230 μετανάστες που είχαν διασωθεί στη Μεσόγειο, το οποίο εντέλει υποδέχτηκε η Γαλλία, πυροδότησε κρίση με το Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε «ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες» για τον «καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων (της ΕΕ) και μηχανισμούς αλληλεγγύης».

Το μεταναστευτικό παραμένει «μήλο της έριδας» για τους 27. Συνεχίζουν να διχάζονται όσον αφορά τους μηχανισμούς αλληλεγγύης που θα πρέπει να εφαρμοστούν για την ανακούφιση των χωρών της πρώτης γραμμής ως προς την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στη Μεσόγειο.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!