Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΤο οργανωμένο έγκλημα στην Πάφο άρχισε να δείχνει τα δόντια του και...

Το οργανωμένο έγκλημα στην Πάφο άρχισε να δείχνει τα δόντια του και να προκαλεί τρόμο…

Share

Οι τέσσερις εγκληματικές ενέργειες που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην Πάφο, είναι απόδειξη ότι τα εγκληματικά στοιχεία αποθρασύνθηκαν και πυκνώνουν σε πολύ ανησυχητικό βαθμό την δράση τους.

Αποδεικνύεται ότι η πρώτη εγκληματική ενέργεια κατά της δικηγόρου της Δημοκρατίας με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη δεν ήταν μεμονωμένη ή αποσπασματική ενέργεια.

Η δεύτερη εγκληματική ενέργεια κατά της δικηγόρου της Δημοκρατίας το βράδυ της Τρίτης είναι πολύ ανησυχητική, καθώς οι δράστες δεν ήθελαν απλώς να στείλουν προειδοποίηση, αλλά ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Το ίδιο ισχύει και για το όχημα του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας παρότι ακόμη δεν είναι βέβαιο αν ήταν στόχος ο ίδιος ο αξιωματικός ή άλλο μέλος της οικογένειας του.

Επιβεβαίωση για το υπόβαθρο όλων αυτών των εγκληματικών ενεργειών ήταν η 4η εγκληματική ενέργεια με τον εμπρησμό του συνεργείου ελαστικών το οποίο ανήκει σε 30χρονο που είναι υπόδικος για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

Όλες αυτές οι εγκληματικές ενέργειες, είναι απόδειξη ότι τα εγκληματικά στοιχεία δρουν χωρίς κανένα δισταγμό και είναι έτοιμοι για το χειρότερο. Ο κίνδυνος να φθάσουν σε δολοφονίες είναι πλέον ορατός. Η δράση τους αυτή, έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δικαιολογημένα υπάρχουν φόβοι για το χειρότερο.

Το γεγονός ότι για τις δύο προηγούμενες υποθέσεις δεν έχουν βρεθεί στοιχεί για να γίνουν συλλήψεις, αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο τους δράστες. Όσο παραμένουν ανενόχλητοι, θα συνεχίζουν την εγκληματικής τους δράση.

Στόχος η Εισαγγελέας

Η νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος λειτουργού της Γενικής Εισαγγελίας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πάφο. Στόχος την δραστών ήταν το όχημα 50χρονης δικηγόρου της δημοκρατίας, η οποία είναι σύζυγος αστυνομικού που υπηρετεί ως επικεφαλής του κλιμακίου της ΥΚΑΝ στην Πάφο.

Η εγκληματική ενέργεια, σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που το όχημα ήταν σταθμευμένο στην πολυκατοικία που διαμένει η δικηγόρος της Δημοκρατίας στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε εύφλεκτη ύλη. Από την φωτιά στο όχημα της δικηγόρου της Δημοκρατίας το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, προκλήθηκαν ζημιές και σε άλλα δύο αυτοκίνητα που βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης.

Ζημιές υπέστη και η πολυκατοικία, ενώ οι φλόγες άγγιξαν ακόμη και τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου προκαλώντας πανικό στους ενοίκους. Η φωτιά κατασβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί ενοίκων, οι οποίοι έντρομοι εγκατάλειπαν τα διαμερίσματα τους.

Πρόκειται για την 3η κατά σειρά εγκληματική ενέργεια που καταγράφηκε σε λιγότερο από ένα μήνα στην Πάφο, με στόχους Αστυνομικούς και Δημόσιους Κατηγόρους. Στην 1η περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στην  βεράντα κατοικίας της δημόσιας κατηγόρου στο Αναβαργός.

Στην 2η έκαψαν όχημα ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας στη Χλώρακα και η 3η το βράδυ της Τρίτης  με στόχο το όχημα που χρησιμοποιούσε η 50χρονη δικηγόρος της Δημοκρατίας.  Λίγες ώρες αργότερα πυρπόλησαν το συνεργείο ελαστικών στην Γεροσκήπου.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στις υποθέσεις που χειρίστηκε η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας στην Πάφο ή και υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο, ο εμπρησμός να σχετίζεται με τα καθήκοντα του συζύγου της ο οποίος υπηρετεί στην ΥΚΑΝ. Για τις προηγούμενες δύο εγκληματικές ενέργειες δεν προέκυψαν στοιχεία για την σύλληψη οποιουδήποτε υπόπτου.

Για  το νέο εμπρησμό με στόχο την δικηγόρο της Δημοκρατίας, οι διωκτικές αρχές ελπίζουν ότι θα προκύψουν στοιχεία από τις επιστημονικές εξετάσεις των τεκμηρίων που συγκέντρωσαν και το οπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες γειτονικών υποστατικών. Στο πλαίσιο των εξετάσεων, έγινε έρευνα και στις κεντρικές φυλακές. Οι ανακριτές που εξετάζουν την υπόθεση, διερευνούν κατά πόσον αυτή η εγκληματική ενέργεια σχετίζεται με την σύλληψη λίγες ώρες προηγουμένως το απόγευμα της Τρίτης δύο προσώπων 49 και 47 ετών για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της Τρίτης, μέλη της ΥΚΑΝ που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση όχημα υπόπτων, όταν επιχείρησαν να παραδώσουν ναρκωτικά σε 3ο πρόσωπο που επέβαινε σε όχημα επενέβησαν και τους συνέλαβαν. Καταδίωξαν επίσης και το 2ο όχημα χωρίς να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν. Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκε συσκευασία 1270 γραμμαρίων κάνναβης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Καταδικάζουν

Στην Πάφο έσπευσε το πρωί της Τετάρτης ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης για να εκφράσει την συμπαράσταση του στα μέλη της υπηρεσίας. Όλοι οι δημόσιοι κατήγοροι, την ίδια μέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απείχαν από τα καθήκοντα τους στα δικαστήρια.

Οι Δημόσιοι κατήγοροι στην Πάφο, εξέφρασαν οργή και αγανάκτηση για τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος λειτουργών της δικαιοσύνης και διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο για το κράτος δικαίου.

Με αφορμή τη νέα εγκληματική ενέργεια ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε στην Πάφο τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας για να εξετάσουν την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επανέλαβε ότι σχεδόν όλες οι εγκληματικές ενέργειες σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Τον εμπρησμό καταδίκασαν με δηλώσεις εκπροσώπων τους και ανακοινώσεις κόμματα και οργανώσεις.

Καταγγελίες Φαίδωνα

Εξαιρετικά ανησυχητικά χαρακτήρισε τα φαινόμενα εγκληματικότητας που σημειώνονται τις τελευταίες 25 ημέρες στην Πάφο ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, καλώντας το Κράτος «να επιδείξει πολιτική βούληση».

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως μέσα σε διάστημα 25 ημερών, έκαψαν τρία αυτοκίνητα δύο λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και ενός υπαστυνόμου. Αυτό, είπε, «πρέπει να μας ανησυχήσει». Απηύθυνε επίσης δημόσια πρόσκληση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας κατά τις επόμενες μέρες, να επισκεφτούν έκτακτα την Πάφο, να γίνει μεγάλη σύσκεψη και να ληφθούν αποφάσεις, αλλά και να βρεθεί τρόπος εξεύρεσης προσωπικού.

Πρόσθεσε πως πριν από 5 με 6 χρόνια, ο ίδιος προειδοποιούσε ότι «τα κυκλώματα ναρκωτικών ουσιών, οι έμποροι ναρκωτικών στην πόλη και επαρχία της Πάφου γιγαντώνονται, δημιουργούν στρατιές συνεργατών, ενισχύονται οικονομικά και συνεχίζουν να πουλούν ναρκωτικά ανενόχλητοι», κατονομάζοντας και οδό.

Ο κ. Φαίδωνος, είπε πως είχε προειδοποιήσει ότι η εκτεταμένη χρήση ενός συγκεκριμένου χημικού ναρκωτικού, όπως η κρίσταλ, «δημιουργεί πειθήνια όργανα στα αφεντικά» και όσοι το κάνουν χρήση για μακρά διάρκεια «μπορεί για 500 ευρώ να κάψουν αυτοκίνητα, να βάλουν βόμβα και να εκτελέσουν».

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News