Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
26.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΥποβαθμίζουν το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς

Υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς

Share

Έντονη απογοήτευση επικρατεί στην Πόλη Χρυσοχούς μετά την συνάντηση εκπροσώπων φορέων της περιοχής με τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ, σχετικά με το τοπικό νοσηλευτήριο και συγκεκριμένα για τους θαλάμους ασθενών.
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ δεν ευνοούν την επαναλειτουργία των θαλάμων και εισηγούνται την λειτουργία 5 κλινών για ημερήσια φροντίδα και βραχεία νοσηλεία.
Οι προτάσεις αυτές απορρίπτονται από τους φορείς της περιοχής οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μεθοδεύτηκε η υποβάθμιση του τοπικού νοσηλευτηρίου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα και όπως καταγγέλλει ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στις προηγούμενες συσκέψεις Απριλίου και Ιουλίου, για την εξεύρεση τρόπου βιώσιμης λειτουργίας των θαλάμων, για ακόμη μία φορά διαφάνηκε ότι η πρόθεση του ΟΚΥπΥ είναι το οριστικό κλείσιμο των θαλάμων.
Η πρόταση που τέθηκε από τον ΟΚΥΠΥ, προστίθεται στην ανακοίνωση του Δήμου Πόλεως, είναι η τοποθέτηση 5 κλινών ημερήσιας φροντίδας ασθενών, ρύθμιση που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο μήνα και αναλόγως των αποτελεσμάτων λειτουργίας των κλινών ημερήσιας φροντίδας, θα επαναξιολογήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τον τρόπο λειτουργίας των θαλάμων.
Ο ΟΚΥπΥ μεθόδευσε το κλείσιμο των θαλάμων υποστηρίζει ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή.
Αντί ανέφερε να επαναλειτουργήσουν τους θαλάμους όπως είχαν υποσχεθεί παλαιότερα, προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα εις βάρος των κατοίκων της περιοχής. Ανέφερε επίσης, ότι θα αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας, με την οποία θα ζητά επανεξέταση της απόφασης του ΟΚΥπΥ.
Σε αντίθετη περίπτωση είπε, θα καλέσει τους φορείς της περιοχής για να λάβουν από κοινού αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν δεχόμαστε είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαχριστοφή, να μας κοροϊδεύουν και να μας υπόσχονται για δυο χρόνια ότι θα ανοίξουν οι θάλαμοι και τώρα να έρχονται και να μας λένε ότι δεν θα ανοίξουν.
Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, καλεί προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Υγείας, να εγκύψουν προσωπικά στο πρόβλημα και να καλέσουν τον ΟΚΥπΥ να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς, για την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης με την επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών.

ΟΚΥπΥ

Στόχος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με ασφάλεια για τον ασθενή αλλά και το προσωπικό που εργάζεται στον οργανισμό, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαρίλαου και απέρριψε τις καταγγελίες του Δημάρχου, ότι είναι για οικονομικούς λόγους που ο οργανισμός δεν επαναλειτουργεί τους θαλάμους.
Ο κ. Χαριλάου, τόνισε ότι ο οργανισμός έχει υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί, αναφέροντας ότι για το ΤΑΕΠ της Πόλης Χρυσοχούς, ο αριθμός των γιατρών είναι μεγαλύτερος ακόμα και από νοσοκομεία όπως της Λάρνακας.
Σημείωσε ακόμη ότι η επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών αποφεύγεται για λόγους ασφάλειας και καλύτερης ιατρικής φροντίδας των ασθενών. Αντί αυτού είπε, προωθείται η βραχεία νοσηλεία και οι κλίνες ημερήσιας φροντίδας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, «αναγνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο που διαδραματίζει το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, ο ΟΚΥπΥ προχωρεί στην συνεχή και ποιοτική αναβάθμιση του. Αναφέρει ότι προχώρησε στην ενίσχυση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών με επιπρόσθετους Ιατρικούς Λειτουργούς, στη στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρό Καρδιολόγο, στην εφαρμογή προγράμματος επισκέψεων Ειδικών Ιατρών και άλλων Επαγγελματιών Υγείας και στην επέκταση των ωρών λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος και του χημείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Αναφέρει ότι στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, του Προέδρου του ΔΣ και της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού, αποφασίσθηκε η λειτουργία βραχείας νοσηλείας, όπου θα εξυπηρετεί ασθενείς του ΤΑΕΠ, που χρήζουν περαιτέρω παρακολούθησης και λειτουργία πέντε κλινών Ημερήσιας Φροντίδας Υγείας.
Με τις ποιο πάνω ενέργειες- καταλήγει η ανακοίνωση- οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενισχύονται και αναβαθμίζονται και οι κάτοικοι της περιοχής θα εξυπηρετούνται καλύτερα.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News