Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπουργείο Υγείας : "Προσοχή στις μετακινήσεις εκτός Κύπρου"

Υπουργείο Υγείας : “Προσοχή στις μετακινήσεις εκτός Κύπρου”

Share

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του ανάφερε “Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό, τόσο σε τουρίστες όσο και στους Κύπριους πολίτες,”.

Επίσης ανέφερε  ότι “ο κίνδυνος για τον ταξιδιώτη ποικίλει ανάλογα με τη χώρα προορισμού και καλούνται τα άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις εκτός Κύπρου, για αποφυγή του κινδύνου σοβαρής νόσησης και νοσηλείας.”

Τόνισε πως εκτός από την ανάγκη της  ατομικής προστασίας που θα πρέπει να εφαρμόσει κάθε πολίτης  ,ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου. Το Υπουργείο ωστόσο σημειώνει ότι και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες χρειάζεται να ακολουθούν τις συστάσεις και τις απαιτήσεις της χώρας προορισμού αναφορικά με τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της Covid-19 λοίμωξης.

Πριν το ταξίδι καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για τους ισχύοντες περιορισμούς, σχετικά με ταξίδι στη χώρα/περιοχή προορισμού στις πιο κάτω ιστοσελίδες.

Re-open EU https://reopen.europa.eu

IATA Travel Centre https://www.iatatravelcentre.com/world.php

CDC COVID-19 Travel Recommendations by Destination https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/map-and-travel-notices.html

Σε περίπτωση που οι πολίτες, παρουσιάσουν πυρετό , ή συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα κλπ. Το υπουργείο υγείας κάλεσε τους πολίτες όπως αναβάλουν το προγραμματισμένο ταξίδι . Καταλήγωντας ο Υπουργός κάλεσε τουσ πολίτες να παρακολουθούν την υγεία τους για 10 ημέρες και σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό ή συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και να προχωρήσει σε εργαστηριακό έλεγχο ενημερώνοντας άμεσα και τον προσωπικό γιατρό με αναφορά στο πρόσφατο ταξίδι.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News