Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΦθηνά τη γλιτώσαμε από τις χτεσινές πυρκαγιές

Φθηνά τη γλιτώσαμε από τις χτεσινές πυρκαγιές

Share

Έκταση 10 περίπου εκταρίων καλυπτόμενη από χαμηλή άγρια βλάστηση και καλαμιώνες, κατέκαυσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 2.35  το απόγευμα  πλησίον του  δάσους Ζυριπιλλή μεταξύ των κοινοτήτων Σταυροκόνου, Αγία Μαρίνας Κελοκεδάρων και Αμαργέτης.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο του Στρατού και είχε 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας που εκτελούσε χρέη συντονισμού των πτητικών μέσων.

Από εδάφους επιχείρησαν από το Τμήμα Δασών 66 άτομα με 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 βυτιοφόρα και 4 προωθητές γαιών. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 7 πυροσβέστες  με 3  οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με 2 άτομα και 1 πυροσβεστικό όχημα.

Στη περιοχή παρέμειναν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Εξάλλου πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του  Σαββάτου στην κοίτη του ποταμού στον κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς κατέκαυσε έκταση ενός εκταρίου  καλυμμένη με καλαμιώνες.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο τα μεσάνυχτα.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News