Thursday, March 28, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΦωνές κατά του πολέμου στη Γερμανία...

Φωνές κατά του πολέμου στη Γερμανία…

Share

Αποκάλεσαν πολεμοκάπηλο τον Σόλτς-Τι απαντά…

Σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο αντέδρασε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όταν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ομάδα πολιτών τον διέκοψε φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, σε σχέση με την αντιμετώπιση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πολεμοκάπηλε!», «Κάντε ειρήνη χωρίς όπλα!», «Εξαφανιστείτε!» και «Είμαστε ο λαός!», φώναζε μια ομάδα πολιτών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες για την Ευρώπη στην περιοχή Φάλκενζεε κοντά στο Βερολίνο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο καγκελάριος.

Ο κ. Σολτς διέκοψε την ομιλία του για να απαντήσει, εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή του: «Αγαπητοί φωνασκούντες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο πολεμοκάπηλος για τον οποίο σήμερα πρέπει να φωνάζετε, αν έχετε κάποια λογική στο μυαλό σας (…) Λόγω της ρωσικής πολεμικής επίθεσης, δεν βλέπω εναλλακτική στην στήριξη της Ουκρανίας, ακόμη και με όπλα (…) Ναι, αυτό είναι απαραίτητο, εάν μια χώρα δέχεται επίθεση, τότε πρέπει και μπορεί να αμυνθεί – τι άλλο να κάνει; (…) Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία. Σκότωσε πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. Αυτό είναι δολοφονία. Η ειρήνη και η ελευθερία απειλούνται από αυτόν τον πόλεμο».

Ο κ. Σολτς υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να στηρίξει την Ουκρανία και με όπλα. «Ήταν και παραμένει σωστό να υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Μετά τις ΗΠΑ, οι Γερμανοί προσφέρουμε τα περισσότερα. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε για όσο χρειαστεί», δήλωσε.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!