Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΦωνές πάλι για τον Ακάμα

Φωνές πάλι για τον Ακάμα

Share

10.000 υπογραφές από την ΟΠΟΚ για την προστασία του Ακάμα και υπόμνημα στον Πρόεδρο

Η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου (ΟΠΟΚ), στο πλαίσιο εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο για την προστασία της Χερσονήσου Ακάμα, παρέδωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπόμνημα με τις θέσεις της για το Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και Κοινή Διακήρυξη για την Προστασία της Χερσονήσου Ακάμα, την οποία μέχρι στιγμής έχουν συνυπογράψει περισσότερα από 10.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι φωνές για χωρίς πάτο κατήφορο της Κυβέρνησης που προσπαθεί με σκιώδεις διαδικασίες, πιέσεις και πίσω από κλειστές πόρτες να περάσει το Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα. Όπως καταγγέλλουν Οικολογικές Οργανώσεις, το Τμήμα Πολεοδομίας αρνείται να δώσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία το Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα και το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες η Ελεγκτική Υπηρεσία με αφορμή τα όσα γίνονται σε σχέση με το Αναθεωρημένο Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα κινείται προς την ορθή κατεύθυνση καθώς θα αποκαλύψει όλα όσα αναφέρουμε το τελευταίο διάστημα για την  ιδιαίτερα ανησυχητική και υπερβάλλουσα σπουδή να κλείσει η διαδικασία εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου (Κοινοτήτων) Ακάμα με ‘συνοπτικές διαδικασίες’, σε βαθμό που όχι μόνο θέτει εν αμφιβόλω τον ορθολογισμό των προνοιών που προωθούνται αλλά ευτελίζει και τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Γίνεται επίσης λόγος σε υπουργούς της Κυβέρνησης που προσπαθούν να καθησυχάσουν την κοινωνία με «ωραιοποίηση» του υπό εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, προσπαθώντας να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα πως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν πρέπει να ανησυχούν.

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Εσωτερικών – παρά τις επίμονες εκκλήσεις επιτροπών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων – επιλέγει να ακολουθήσει τον δρόμο της συσκότισης, ενημερώνοντας μας, πως δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Οι Οικολογικές Οργανώσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας εμφαντικά πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται οφείλουν να είναι διαφανείς και η  στάση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη είναι πολιτικά ανεύθυνη και περιβαλλοντικά ασύδοτη και καταστροφική.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News