Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΧάθηκε η έφεση για envitec - Νομικές μάχες για αποζημιώσεις στο ΣΑΠΑ

Χάθηκε η έφεση για envitec – Νομικές μάχες για αποζημιώσεις στο ΣΑΠΑ

Share

Το ΣΑΠΑ παίζει με την φωτιά και μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό…

Το μεγάλο θέμα των διεκδικήσεων των εργολάβων από το ΣΑΠΑ άνοιξε ουσιαστικά πρόσφατα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έφεση που είχε καταθέσει το συμβούλιο για την υπόθεση με την envitec. Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση και το ΣΑΠΑ θα πρέπει τώρα να καταβάλλει τις αποζημιώσεις με τον απαιτούμενο τόκο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αδέσμευτου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ ενημερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την τύχη της έφεσης που είχε ασκηθεί για την απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου σχετικά με τις αποζημιώσεις που είχαν επιδικαστεί. Η απόφαση του ΣΑΠΑ να καταθέσει έφεση θα έχει ως συνέπεια να επωμιστεί τώρα τους τόκους του ποσού που είχε επιδικαστεί συν τα δικαστικά έξοδα. Σύμφωνα με υπολογισμούς ενώ αρχικά είχε επιδικαστεί ένα ποσόν περίπου 1,8 εκ. τώρα το ΣΑΠΑ ενδέχεται να πληρώσει περίπου 2,5 εκ. ευρώ. Παράγοντας του ΣΑΠΑ σχολίασε πως ο οργανισμός παίζει με την φωτιά και μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΑΠΑ έχει ακόμα αρκετές διαφορές με εργολάβους και πολλά ανοικτά μέτωπα.

Εγρήγορση

Εν τω μεταξύ σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΣΑΠΑ και οι νομικοί του σύμβουλοι ενόψει της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της δικαιοσύνης για τις απαιτήσεις της εταιρίας ΜΕΤΚΟ για το 5ο συμβόλαιο κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος στην Γεροσκήπου. Η εταιρία διεκδικεί από το ΣΑΠΑ αποζημιώσεις περίπου 5 εκ. ευρώ. Για εργασίες που εκτέλεσε η εταιρία είχε υπολογιστεί ένα ποσόν της τάξης των 900 χιλιάδων ευρώ το οποίο όμως δεν είχε εκταμιευθεί, λόγω των σκανδάλων με τις μίζες και την διαφθορά αξιωματούχων του συμβουλίου που είχαν αποκαλυφθεί το 2014.

Παράλληλα το ΣΑΠΑ αξιώνει αποζημιώσεις από την εταιρία για κακοτεχνίες και ζημιές στο οδικό δίκτυο της Γεροσκήπου.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΠΑ Ανδρέας Χρυσάνθου ο οποίος ήταν μέλος και της ad hoc επιτροπής του συμβουλίου, δήλωσε στο Radio Cosmos ότι αυτή η δικαστική διαδικασία έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο ίδιος πρόσθεσε είναι πρόθυμος να καταθέσει για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τότε τόσο για την επέκταση του συμβολαίου της εταιρίας όσο και για το έγγραφο απαλλαγής από τυχόν αποζημιώσεις λόγω κακοτεχνιών.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News