Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧαράλαμπος Πάζαρος: Από τις αλάνες της Χλώρακας στα έδρανα της Βουλής

Χαράλαμπος Πάζαρος: Από τις αλάνες της Χλώρακας στα έδρανα της Βουλής

Share

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ θυμάται μαζί μας την διαδρομή που διένυσε, από τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια μέχρι τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Πάφου και της Βουλής των αντιπροσώπων…

Από τις αλάνες της Χλώρακας και τη Δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου, βρέθηκε στα έδρανα της βουλής ο Χαράλαμπος Πάζαρος. Στη συνέντευξη του στον “Αδέσμευτο” δηλώνει ότι για τον ίδιο η Πολιτική είναι λειτούργημα, αφού θεωρεί ότι ο κόσμος του εμπιστεύτηκε την ψήφο του για να είναι δίπλα του στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές του. Στόχος του όπως αναφέρει, είναι όταν ολοκληρώσει την πορεία του, να μπορεί να κάθεται στον καφενέ και να βλέπει τον κόσμο στα μάτια.
Θυμάται τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια, ενώ ευχαριστεί τους “μάστρους” του στις οικοδομές όπου εργαζόταν τα καλοκαίρια και τα Σαββατοκύριακα.
Δηλώνει λάτρης του αθλητισμού, υπήρξε ποδοσφαιριστής του Ακρίτα Χλώρακας, υποστηρίζει τις ομάδες της Πάφου, είναι όμως και Αποελίστας και έχει κάμει πολλά χιλιόμετρα για να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα…

Έρ.: Άρχισε πριν από λίγες μέρες ο δεύτερος χρόνος της θητείας σας στη Βουλή, ο ρόλος του βουλευτή είναι όπως τον είχατε οραματιστεί;
Απ.: Η πολιτική για εμένα προσωπικά είναι λειτούργημα και θεωρώ ότι ο κόσμος μου εμπιστεύτηκε την ψήφο του για να είμαι δίπλα του, στις εύκολες αλλά πολύ περισσότερο στις δύσκολες στιγμές του, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων μου. Νιώθω ότι είμαι στρατιώτης του κόσμου και προσπαθώ καθημερινά να ανταποκριθώ στα προβλήματα και στις ανάγκες του. Στην δική μου αντίληψη, ο ρόλος του βουλευτή είναι να προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ερ.: Ποιες θα είναι φέτος οι προτεραιότητες σας στη βουλή;
Απ.: Στις προτεραιότητες μου για φέτος είναι τα θέματα που κατέθεσα και αφορούν την συμπερίληψη των εξωσωματικών θεραπειών στο ΓεΣΥ, σε πρώτη φάση για μία φορά μόνο και ακολούθως κάθε αναγκαία επανάληψη του κύκλου των θεραπειών, στη βάση πάντα κριτηρίων. Επίσης, στις προτεραιότητες μου είναι η επίσπευση της διαδικασίας του χρόνου πληρωμής του ανεργιακού επιδόματος, η λειτουργεία Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πάφου τύπου “One Day Care”, η προώθηση των διαδικασιών για τον δρόμο Κάτω Πάφου – Κόλπος των Κοραλλίων που ευελπιστώ ότι εντός του 2024 θα προκηρυχθούν οι προσφορές για την κατασκευή του καθώς επίσης και η επίλυση των προβλημάτων των βιομηχανικών περιοχών της επαρχίας μας.

Ερ.: Ποια η σχέση σας με τους πολίτες της Πάφου;
Απ.: Νιώθω ότι η σχέση μου με τον κόσμο της Πάφου είναι αδελφική. Όταν ασχολείσαι με τα κοινά και την πολιτική δεν μπορείς να είσαι αρεστός και αγαπητός σε όλους. Θεωρώ όμως ότι η πλειοψηφία των πολιτών με αντιμετωπίζει με αγάπη και εκτίμηση και αυτό είναι κάτι που το εισπράττω καθημερινά από την επαφή μου με τον κόσμο. Εκ μέρους μου προσπαθώ να είμαι κοντά τους και να τους επιστρέφω την αγάπη και εκτίμηση τους.

Ερ.: Τι σας ζητούν συνήθως οι πολίτες;
Απ.: Οι εποχές είναι δύσκολες και τα αιτήματα των πολιτών είναι πάρα πολλά. Κάποια θα έπρεπε μέσα από την λειτουργία του κράτους να επιλύονται και να μην χρειάζεται οι πολίτες να καταφεύγουν σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο για επίλυσή του. Ευελπιστώ ότι με τις μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζονται, σταδιακά θα λυθεί αυτό το φαινόμενο.

Ερ.: Η ανάμειξη σας με την πολιτική πότε άρχισε;
Απ.: Από μικρός μου άρεσε η πολιτική. Περίπου το 2005, ο κ. Χαράλαμπος Ττοουλιάς, τότε πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΣΥ Χλώρακας, μου ζήτησε να αναλάβω οργανωτικός γραμματέας στην τοπική επιτροπή. Ακολούθως, ορίστηκα μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Πάφου. Το 2013 εκλέγηκα Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Πάφου, το 2016 εκλέγηκα Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου και το 2021 είχα την ύψιστη τιμή να εκλεγώ Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού για την Πάφο. Νιώθω πολύ περήφανος γιατί ό,τι έχω πετύχει, το κατάφερα μέσα από σκληρή δουλεία, ξεκίνησα αυτό το όραμα μόνος. Μοναδικό μου στήριγμα η πίστη μου στον Κύριο και στις δυνάμεις μου και αυτά μου ήταν αρκετά για να αντλήσω την δύναμη που χρειαζόμουν. Δεν προέρχομαι από οικογένεια που είχε εμπλοκή στην πολιτική ή την οικονομική ευρωστία ή οτιδήποτε άλλο θα με βοηθούσε σε αυτή την διαδρομή. Κατάφερα με αυτά τα δεδομένα να εκλεγώ βουλευτής σε μια επαρχία μάλιστα που εκλέγει μόνο ένα βουλευτή. Προσπαθώ καθημερινά, μέσα από τη δουλειά μου να είμαι χρήσιμος και να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια τίμια και καθαρά.

Ερ.: Ως βουλευτής, ποιο είναι το καθημερινό πρόγραμμα σας;
Απ.: Καθημερινά ξυπνώ νωρίς το πρωί και τελειώνω αργά το βράδυ. Δυο φορές την εβδομάδα, κάποτε και τρείς ή και τέσσερις, μεταβαίνω στη Λευκωσία για τις συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών που συμμετέχω, καθώς και για άλλες συναντήσεις που διευθετώ. Τις υπόλοιπες μέρες είμαι στο γραφείο μου στην Πάφο για επαφές με τους πολίτες, αλλά και για να ετοιμάσω με τους συνεργάτες μου τις προτάσεις μου, για να διεκπεραιώσουμε ό,τι άλλο χρειάζεται για ενημέρωση των πολιτών ή για επισκέψεις μου σε διάφορα τμήματα και κοινότητες για επίλυση διάφορων προβλημάτων.

Ερ.: Έχετε ελεύθερο χρόνο και πως τον περνάτε;
Απ.: Προσπαθώ να αφήνω λίγο ελεύθερο χρόνο από το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις μου, τόσο για μένα αλλά και για τα παιδιά μου, για την προσωπική μου ζωή και τους φίλους μου που είναι δίπλα μου. Προτιμώ να τον περνώ με βόλτες σε ήσυχα μέρη, χαλαρά στο σπίτι με σπιτικό φαγητό και ταινία αλλά και εκτός όταν και όπου επιθυμεί η οικογένεια ή οι φίλοι μου.

Ερ.: Ποια είναι η σχέση σας με τον αθλητισμό; Ποια ομάδα υποστηρίζεται;
Απ.: Είμαι λάτρης του αθλητισμού και αγαπώ ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό, μπορεί να κάθομαι με τις ώρες και να παρακολουθώ. Από μικρός υποστηρίζω την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Είναι κάτι βαθιά ριζωμένο μέσα μου, από την παιδική μου ηλικία. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητικό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν παρών σε όλους τους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας και αρκετοί αθλητές και παράγοντες του θυσιάστηκαν για την ελευθερία και αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Το χρώμα ίδρυσής του είναι το μπλε και το κίτρινο που συμβολίζουν την Ελλάδα και την βυζαντινή αυτοκρατορία. Υποστηρίζω επίσης τον Ακρίτα Χλώρακας. Στη νεαρή μου ηλικία ήμουν μάλιστα και ποδοσφαιριστής του και αγωνίστηκα μέχρι και τη δεύτερη ομάδα. Μετά αντιλήφθηκα ότι “δεν ήμουν της μάππας” και σταμάτησα. Να αναφέρω ότι διετέλεσα για 6 χρόνια εκπρόσωπος τύπου της ομάδας. Ως Παφίτης βεβαίως υποστηρίζω και την ομάδα της Πάφου, την Pafos fc στην οποία διετέλεσα και στο διοικητικό της συμβούλιο στις δύσκολες της εποχές, αλλά και την αγαπημένη μου Peyia fc. Κάθε Σαββατοκύριακο που αγωνίζονται στην Πάφο προσπαθώ να βρίσκομαι στις κερκίδες, να παρακολουθώ και να πανηγυρίζω με τις επιτυχίες τους.

Ερ.: Ποια μουσική σας αρέσει; Υπάρχει αγαπημένο τραγούδι, ποιο είναι και γιατί;
Απ.: Ακούω όλα τα είδη μουσικής, είναι κάτι που με ηρεμεί. Από ξένη αγαπώ αυτά των ‘80ς-‘90ς και όλα τα είδη ελληνικής μουσικής με έμφαση στο λαϊκό τραγούδι. Αγαπημένοι μου τραγουδιστές είναι ο Μητροπάνος, ο Τερζής, ο Ρέμος και η Αλεξίου. Αγαπημένα μου τραγούδια είναι πάρα πολλά, τραγούδι-ύμνος όμως για μένα είναι το “Αλίμονο” του Μητροπάνου αφού ως άνθρωποι που είμαστε, αγαπήσαμε, αγαπηθήκαμε, πονέσαμε, μας πόνεσαν. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της ζωής.

Ερ. Πως ήταν τα παιδικά σας χρόνια;
Απ.: Μεγάλωσα στη Χλώρακα και τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα, αγνά και ανέμελα. Μετά το σχολείο πετούσα την βαλίτσα στο σπίτι και χανόμουν για ατελείωτο παιχνίδι στις αλάνες της γειτονίας μου με τους συμμαθητές μου για ποδόσφαιρο και βόλτες στα χωράφια. Χρόνια ξέγνοιαστα για τα οποία είμαστε τυχεροί που τα ζήσαμε αφού πλέον, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, δεν πρόκειται να ζήσουν τέτοιες στιγμές.

Ερ.: Τα καλοκαίρια πως τα περνούσατε, δουλεύατε;
Απ.: Από τα χρόνια του γυμνασίου δούλευα στις οικοδομές, μάλιστα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Οι περισσότεροι φίλοι και συμμαθητές μου δουλεύαμε για το χαρτζιλίκι μας αλλά και για να βοηθήσουμε οικονομικά και την οικογένεια μας αφού ήταν πιο δύσκολο το μεροκάματο, εξάλλου προέρχομαι από οικογένεια βιοπαλαιστών. Επί της ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μάστρους μου στις οικοδομές Ανδρέα Φουαρτά, Κώστα Λαούρη και Ανδρέα Ψαρά.

Ερ.: Στο σχολείο κάνατε σκανδαλιές;
Απ.: Εννοείται! Και σκανδαλιές κάναμε, και σκασιαρχείο, δεν ήταν πάντα στις προτεραιότητες μας τα μαθήματα. Τους καθηγητές μας όμως τους αγαπούσαμε, τους σεβόμασταν! Και δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει ο γονιός μας στο σχολείο να κάνει παρατήρηση σε δάσκαλο ή καθηγητή. Αντίθετα αν τύγχανε να το μάθει ο γονιός μας τρώγαμε και ξύλο από πάνω! Σήμερα δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.

Ερ.: Ποιο σημείο της πόλης ή της επαρχίας σας αρέσει να επισκέπτεστε και γιατί;
Απ.: Αγαπώ την Πάφο και κάθε σπιθαμή της γης της. Αγαπημένο μου μέρος είναι ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας. Μεγάλωσα με τις ιστορίες του αγαπημένου μου παππού Λεωνίδα για τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας και εκεί βάφτισα τα παιδιά μου.

Ερ.: Από τη θητεία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο τι θυμάστε;
Απ.: Έχω όμορφες στιγμές από την θητεία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχω πάρει αρκετά χρήσιμα εφόδια για την μετέπειτα πορεία μου. Δυστυχώς όμως, αυτό που με λυπεί, είναι ότι αρκετές προτάσεις που κατέθεσα τόσο εγώ όσο και συνάδελφοι μου τις οποίες θεωρώ ωφέλιμες, παρέμειναν στα συρτάρια του Δήμου.

Ερ.: Έμεινε κάτι χαραγμένο στην μνήμη σας από τις συμβολές που σας έδιναν οι γονείς ή οι παππούδες σας;
Απ.: Αν δεν κρατούσα τις συμβολές των γονιών και των παππούδων μου, και εάν δεν με μεγάλωναν με τα ιδανικά της πατρίδας και της θρησκείας, δεν θα έφτανα εδώ που έφτασα. Ότι έλεγαν οι παλιοί ήταν «Ευαγγέλιο». Τις συμβουλές τους προσπαθώ να τις μεταλαμπαδεύσω και στα παιδιά μου, ειδικά την φράση «να προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία» την κρατώ ψηλά στην καρδιά και το μυαλό μου. Στόχος μου είναι όταν θα ολοκληρώσω τον δρόμο που χάραξα, να κάθομαι στον καφενείο και να βλέπω τον κόσμο στα μάτια με ήσυχη την συνείδηση και καθαρή την καρδιά μου για τον τρόπο που πολιτεύτηκα. Αυτό θα είναι και η μεγαλύτερη μου ανταμοιβή, τόσο προσωπικά για μένα όσο και τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και ήταν δίπλα μου σε κάθε δύσκολη και σημαντική στιγμή της ζωής μου.

ΑΝΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News