Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΧειμερινοί Ολυμπιακοί: Στο βάθρο μετά από 16 χρόνια επανήλθε η Τζακομπέλις στο...

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Στο βάθρο μετά από 16 χρόνια επανήλθε η Τζακομπέλις στο Snowboard

Share

Η Λίντσεϊ Τζακομπέλις, επανήλθε στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων μετά από 16 χρόνια, αλλά αυτήν την φορά, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της χιονοσανίδας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Snowboard Cross της κορυφαίας διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Πεκίνο, ενώ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τορίνο, ήταν δεύτερη.

Η 36χρονη Ολυμπιονίκης, η οποία ήταν παρούσα, τόσο στο Βανκούβερ (2010), όσο στο Σότσι (2014), αλλά και στην Πιονγκτσάνγκ (2018) χωρίς να καταφέρει να διακριθεί, κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ, στην διοργάνωση της κινεζικής πρωτεύουσας.

Η Τζακομπέλις στον τελικό, πήρε προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και άφησε στην δεύτερη θέση την Γαλλίδα, Κλοέ Τρεσπές και στην τρίτη θέση, την Καναδή, Μεριέτα ΟΝτίν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 στο Τορίνο, η Τζακομπέλις είχε προηγηθεί των αντιπάλων της και ήταν το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αλλά στο προτελευταίο άλμα της, επιχείρησε ένα επισφαλές κι επικίνδυνο άλμα, με αποτέλεσμα να έχει πτώση και το χρυσό μετάλλιο να περάσει στην Ελβετίδα, Τάνια Φρίντεν.

ΚΥΠΕ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News