Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣ«Χρυσό Κλειδί» της Πάφου στον Αναστασιάδη

«Χρυσό Κλειδί» της Πάφου στον Αναστασιάδη

Share

Με την διαφωνία της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου αποφάσισε να απονείμει το Χρυσό Κλειδί της πόλης στον Νίκο Αναστασιάδη. Η τελετή απονομής θα γίνει στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον θεμέλιο λίθο των σχολών του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τον επόμενο μήνα.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στον Δήμο Πάφου Κώστας Δίπλαρος διευκρίνισε ότι η καταψήφιση της πρότασης που υποβλήθηκε από τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος έγινε με το σκεπτικό ότι το Χρυσό Κλειδί της πόλης θα πρέπει να απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν διεθνή ακτινοβολία και κύρος πέρα από πολιτικές παρατάξεις, ή διότι πρόσθεσε, έχουν κάνει κάτι σπουδαίο για την πόλη. Στην περίπτωση του κ. Αναστασιάδη είπε ο κ. Δίπλαρος το ΑΚΕΛ πέρα από την συμβολή του στην υλοποίηση έργων για την Πάφο τα οποία εκ της θέσεως του προώθησε, συνεκτιμά και την γενικότερη πολιτική παρουσία του, η οποία συνδέεται με σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής τα οποία ρεζίλεψαν την Κύπρο διεθνώς. Επιπρόσθετα είπε, αυτή η απονομή γίνεται σε προεκλογική περίοδο. Ο κ. Δίπλαρος υπενθύμισε ότι η προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη συνδέεται με το κούρεμα των καταθέσεων, την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος με το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων και την σύγκρουση του με θεσμούς όπως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής.
Ο Δήμαρχος Πάφου υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι δίχως την στήριξη του κ. Αναστασιάδη δεν θα γίνονταν στη Πάφο οι Σχολές του ΤΕΠΑΚ, ούτε και θα έρχονταν στην Πάφο το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Επιπρόσθετα είπε, ο κ. Αναστασιάδης δεν είναι υποψήφιος και δεν εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία. Χαρακτήρισε μικρόψυχη την στάση του ΑΚΕΛ λέγοντας πως ο ίδιος δεν λειτουργεί με βάση σκοπιμότητες, αλλά για το καλό της πόλης. Ο κ. Αναστασιάδης είπε άξιζε το Χρυσό Κλειδί της Πάφου. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, κατά τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΛΑΜ, ενώ αποχή τήρησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ Γιάννης Κουλουντής.

Αιχμές για ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ Πάφου, γίνετια λόγος για διολίσθηση προς τη διχοτόμηση, κούρεμα καταθέσεων, ξεπούλημα του Συνεργατισμού, διαπλοκή, διαφθορά, καταστρατήγηση των ανεξάρτητων θεσμών και της δικαιοσύνης, χρυσά διαβατήρια, κατασκοπευτικό βαν… Μήπως αυτά ήταν τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμαρχος Πάφου εισηγήθηκε την παραχώρηση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη; Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, τάχθηκε εναντίον της εισήγησης του Δημάρχου Πάφου, για παραχώρηση του Χρυσού Κλειδιού της πόλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Δήμαρχος Πάφου, επιδίδεται εναγωνίως σε ένα κρεσέντο μικροπολιτικής προεκλογικής υπέρ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση των ηγεσιών των κομμάτων ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ που συναίνεσαν σε αυτή την προκλητική ενέργεια. Με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου: Γιατί το Χρυσό Κλειδί της πόλης δεν δόθηκε είτε σε προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία είτε σε προηγούμενους Προέδρους της Δημοκρατίας, που στήριξαν την πόλη και την Επαρχία της Πάφου, κατά το παρελθόν; Φαίνεται ότι πολύ σύντομα λησμόνησαν τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΚΟ για την πλέον διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη διακυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News