Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 δις ευρώ στην Κύπρο - Ποιοι επωφελούνται

1 δις ευρώ στην Κύπρο – Ποιοι επωφελούνται

Share

Τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής θα δώσουν νέα ώθηση στην αειφόρο ανάπτυξη στην Κύπρο, λέει η Επίτροπος Φερέιρα

 

Τα κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, ύψους €1 δισ., θα δώσουν νέα ώθηση για μια αειφόρο ανάπτυξη στην Κύπρο και στην απεξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, η οποία εξήρε την επίδοση της Κύπρου στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Η κ. Φερέιρα βρέθηκε σήμερα στη Λευκωσία για την επίσημη ανακοίνωση της έγκρισης της συμφωνίας εταιρικής σχέσης της πολιτικής συνοχής, καθώς και την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος και του σχεδίου δίκαιης μετάβασης της χώρας. Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα, η οποία πέτυχε την έγκριση του σχεδιασμού της (Πρόγραμμα ΘΑΛΕΙΑ) για το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τα ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους €1 δισ. συνοδεύονται επίσης από εθνικούς πόρους ύψους €800 εκατ., ανεβάζοντας το συνολικό πρόγραμμα στα €1,8 δισ. μέχρι το 2027.

Σε ερώτηση για το ύψος των κονδυλίων που θα κατανεμηθούν στην Κύπρο την συγκεκριμένη περίοδο, η κ. Φερέιρα είπε ότι από το Ταμείο Συνοχής τα κονδύλια ανέρχονται σε περίπου €1 δισ., τα οποία κατανέμονται σε τομείς όπως τις υποδομές, την βιοποικιλότητα, τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων, τη ψηφιοποίηση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες «από τις οποίες μπορείτε να κάνετε τεράστια πρόοδο στη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και αυτό θα είναι επωφελές για όλους».

Λέγοντας πως η Κύπρος ήταν μια από τους πιο αποδοτικούς χρήστες των κονδυλίων του Ταμείου Συνοχής, η κ. Φερέιρα σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Κύπρος αξιοποίησε την ευελιξία των κοινοτικών προγραμμάτων, διοχετεύχοντας στήριξη στις επιχειρήσεις, το σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους. «Και είμαστε ευτυχείς που ανοίξαμε μια νέα περίοδο στήριξης για την αειφόρο ανάπτυξη στην Κύπρο», κατέληξε.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News