Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣ11 προτάσεις για την αποκατάσταση του διατηρητέου των Κοιν. Ασφαλίσεων

11 προτάσεις για την αποκατάσταση του διατηρητέου των Κοιν. Ασφαλίσεων

Share

Σημαντικό ενδιαφέρον προέκυψε από το χώρο των αρχιτεκτόνων μελετητών σε σχέση με τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου στις 21 Απριλίου 2022 με θέμα την αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής ιδιοκτησίας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οδό Αθηνάς και την ανέγερση νέου κτιρίου για σκοπούς στέγασης Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, του οποίου η προθεσμία για υποβολή των προτάσεων έληξε την 1η  Ιουλίου, υποβλήθηκαν 11 συνολικά προτάσεις που θα ανοιχθούν και αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία.

Μέσω της διαδικασίας του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, η Αναθέτουσα Αρχή επιδιώκει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση για το συγκεκριμένο έργο από χωροταξικής, πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής, αισθητικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής, ενεργειακής, οικονομικής, λειτουργικής και κατασκευαστικής πλευράς και να αναθέσει στον αρχιτέκτονα ή την ομάδα αρχιτεκτόνων που θα βραβευθεί/βραβευθούν με το πρώτο βραβείο την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του έργου.

Το έργο αφορά τη συντήρηση, αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέας οικοδομής συνολικού εμβαδού 1.140 τ.μ. και την ανέγερση νέας οικοδομής αποτελούμενης από υπόγειο χώρο με βοηθητικές χρήσεις και χώρους στάθμευσης σε δύο επίπεδα συνολικού εμβαδού 2.435 τ.μ., ισόγειο χώρο με κύριες χρήσεις και τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 2.525 τ.μ. εντός τεμαχίων σε περιοχή του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου της πόλης.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €9.500.000 πλέον Φ.Π.Α.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News