Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΡΟΤΑΣΕΙΣ15 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε με την οικογένεια σας

15 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δείτε με την οικογένεια σας

Share

Μέρες Χριστουγέννων, μέρες αγάπης, μέρες για οικογενιακή ζεστασιά και θαλπωρή. Στολισμένα σπίτια, μυρωδιές από φαγητά και γλυκά, δώρα αγάπης, γιορτινές μελωδίες και άνθρωποι αγκαλιασμένοι να χορεύουν και να ανταλλάσουν ευχές…

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που έχουμε όλοι μας συνδέσει αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Μία άλλη εικόνα που όλοι μας μπορούμε επίσης να φανταστούμε αυτές τις ημέρες είναι ένα στολισμένο δέντρο με μπαλίτσες και φωτάκια, το τζάκι αναμμένο και μια καλή Χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση.

Επιλέξαμε για εσάς 15 υπέροχες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με τα παιδιά και την οικογένεια σας αυτές τις ημέρες.

  1. Το Πολικό Εξπρές

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ένα αγόρι που πλησιάζει την επικίνδυνη ηλικία και αρχίζει να αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη βλέπει έξω από το σπίτι του ένα τρένο. Ο εισπράκτορας του λέει οτι αυτό είναι το Πολικό Εξπρές, που σε πάει στο Βόρειο Πόλο και στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Το αγόρι ανεβαίνει τελικά και η περιπέτεια ξεκινάει!! Ταξιδεύει μαζί με άλλα παιδιά στο Βόρειο Πόλο και τελικά παίρνει το πιο υπέροχο δώρο: αυτό, της πίστης στον Άγιο Βασίλη. Μαγική ταινία!!

2. Ο Άγιος Βασίλης μου

Ο Σκοτ Κάλβιν είναι ένας πολυάσχολος χωρισμένος πατέρας που περνάει την παραμονή των Χριστουγέννων με το γιο του. Όλα ξεκινούν το βράδυ της παραμονής όταν ανακαλύπτει τον Άγιο Βασίλη πάνω στη σκεπή του σπιτιού του. Ο Άγιος Βασίλης τρομάζει, πέφτει και εξαφανίζεται. Ο Σκοτ φοράει το παλτό του, παίρνει τη θέση του ως Άγιος Βασίλης και πηγαίνει στο Βόρειο Πόλο μαζί με τον γιό του τον Τσάρλι. Ο Μπερνάρντ το ξωτικό τον ενημερώνει οτι αυτός είναι πλέον ο νέος Άι Βασίλης και πρέπει να τα τακτοποιήσει τις υποθέσεις του και να επιστρέψει εκεί αλλιώς τα Χριστούγεννα θα καταστραφούν!! Και τελικά αποδέχεται το ρόλο του και γίνεται ο καλύτερος Άγιος Βασίλης ever!! Μια πραγματικά μαγική ταινία.. Αστεία και συγκινητική!!!

3. Elf – Το ξωτικό των Χριστουγέννων

Ο Μπάντι είναι ένα ξωτικό πολύ διαφορετικό από τα άλλα. Καταρχήν είναι πανύψηλος, γκαφατζής και δεν μπορεί με τίποτα να φτιάξει παιχνίδια. Και το πιο σημαντικό!! Δεν είναι καν ξωτικό!! Είναι άνθρωπος!! Ο Μπάντι ήταν μωρό στο ορφανοτροφείο όταν τρύπωσε στο σάκο του Άγιου Βασίλη και ταξίδεψε μέχρι τον Βόρειο Πόλο, όπου τελικά τον υιοθέτησε και τον μεγάλωσε ένα ξωτικό. Όταν το μαθαίνει αυτό ο Μπάντι αποφασίζει να πάει στη Νέα Υόρκη για να βρει τον αληθινό του πατέρα – ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και στη λίστα με τους άτακτους !!! Ντροπή!!! Ο αθώος γκαφατζής Μπάντι με την αθώα καρδιά ενός ξωτικού καταφτάνει στη Νέα Υόρκη και τα κάνει όλα άνω κάτω!! Στο τέλος όμως καταφέρνει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα και τους κάνει όλους να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη!! Ξεκαρδιστική σε μερικά σημεία και συγκινητική σε κάποια άλλα!! Και πολύ αγαπημένη!!

4. Ένας μπαμπάς μα τι μπαμπάς!

Ο Χάουαρντ είναι ένας πολυάσχολος μπαμπάς που παραμελεί τη γυναίκα του και τον εννιάχρονο γιό του, τον Τζέιμι. Σε σημείο μάλιστα που έχει φτάσει παραμονή Χριστουγέννων κι ακόμη δεν έχει αγοράσει το χριστουγεννιάτικο δώρο του γιου του, τον Τούρμπο -μαν, μια φιγούρα δράσης από την αγαπημένη του παιδική σειρά. Έλα όμως που η συγκεκριμένη φιγούρα έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχει πουθενά, σε κανένα παιχνιδάδικο; Ο Χάουαρντ θα κάνει τα πάντα για να βρει το παιχνίδι και στη πορεία μπλέκει σε κωμικοτραγικές περιπέτειες. (Ο Άρνολντ Σβαρτζενέιγκερ πριν γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνια .. Απορώ που δεν την έχει κάψει αυτήν την ταινία) Οκ δεν είναι από τις καλύτερές μας αλλά εξακολουθεί να είναι χριστουγεννιάτική και βλέπεται ευχάριστα.

5. Jingle Jangle – Μαγικά Χριστούγεννα

Στην πολύχρωμη και φωτεινή πόλη του Κόμπλτον, ζει ο θρυλικός παιχνιδοποιός Τζερόνικους Τζανγκλ, του οποίου οι περίτεχνες μαγικές εφευρέσεις είναι γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα. Όταν όμως ο έμπιστος μαθητευόμενός του κλέβει την πιο καινούρια και πολύτιμη δημιουργία του καθώς και το βιβλίο με τα σχέδια του για νέες εφευρέσεις ο Τζερόνικους καταρρέει και μαζί και το παιχνιδοπωλείο του, που με τον καιρό μετατρέπεται σε ενεχυροδανειστήριο. Πολλά Χριστούγεννα αργότερα η εξίσου έξυπνη κι ευρηματική εγγονή του, Τζέρνεϊ αποφασίζει να τον επισκεφτεί για να γνωρίσει τον ταλαντούχο παππού της. Μαζί με έναν καινούριο φίλο και μια ξεχασμένη αλλά μαγική εφεύρεση αναλαμβάνουν δράση και πρώτα από όλα να αποκαταστήσουν το όνομα του Τζερόνικους και να σώσουν το παιχνιδοπωλείο του από την κατάσχεση. Η συγκεκριμένη ταινία είναι μιούζικαλ οπότε προετοιμαστείτε για πολύ τραγούδι.. Λάτρεψα το πόσο πολύχρωμη είναι και φυσικά το πόσο μαγική!!

6. Arthur Christmas – Ο γιός του Άι Βασίλη

Ο Άρθουρ δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί σαν όλα τ’ άλλα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, μιας και ο πατέρας του είναι ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης αυτοπροσώπως! Εδώ ο Άι Βασίλης έχε ένα υπερσύγχρονο high tech εργαστήριο σε μια κρυφή τοποθεσία κάπου στο Βόρειο Πόλο. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν εγκαίρως τα δώρα που θα μοιραστούν στα παιδιά όλου του κόσμου. Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερη καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός του Άρθουρ προετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Ωστόσο, μια αναπάντεχη εξέλιξη, θα φέρει τον καλοσυνάτο, αλλά αδέξιο Άρθουρ αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να ολοκληρώσει την κρίσιμη αποστολή του μοιράσματος των δώρων, προτού έρθουν τα Χριστούγεννα. Φυσικά τα καταφέρνει και είναι κυρίως η αγάπη του, η αθωότητα και η πίστη του που τον κάνουν τελικά το νέο διάδοχο του Άγιου Βασίλη. Αναμενόμενο μεν αλλά τρυφερό δε.

7. The Grinch

Ο πιο αντιχριστουγεννιάτικος καταπράσινος ήρωας του Dr. Seuss !!! O Grinch που μισεί τα Χριστούγεννα και μεταμφιέζεται σε Άγιο Βασίλη για να τα κλέψει. Και παρολίγο να τα καταφέρει αν δεν ήταν η Σίντι Λου Χου που τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να συνειδητοποιήσει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Μοναδικά υπέροχη , αστεία , τρυφερή , συγκινητική. Με εξαιρετικά γραφικά και φοβερά χρώματα.

8.The Grinch -ο κατεργάρης των Χριστουγέννων

Ο Grinch σε παλιότερη εκδοχή με τον εκπληκτικό Jim Carrey που πραγματικά τα δίνει όλα. Οι εκφράσεις του προσώπου του είναι καταπληκτικές!! Το χριστουγεννιάτικο χωριό των Who ζωντανεύει σε όλο του το μεγαλείο. Ο σκύλος Μαξ τα σπάει επίσης!!

9. Noelle

Η Νοέλ λατρεύει τα Χριστούγεννα!! Είναι κυριολεκτικά η προσωποποίηση του Christmas spirit!! Και πως θα ήταν διαφορετικά άλλωστε αφού είναι η μικρή κόρη του Άι Βασίλη. Η Νοέλ πάντα ενθάρρυνε και υποστήριζε τον αδελφό της, τον Νικ, που μετά τον ξαφνικό θάνατο του μπαμπά τους, ήρθε η ώρα να αναλάβει το ρόλο του Αϊ Βασίλη. Αλλά δυστυχώς ο Νικ κάθε άλλο παρά έτοιμος είναι. Για την ακρίβεια είναι στα όρια να καταρρεύσει. Η Νοέλ τον παροτρύνει να πάει να ξεσκάσει για ένα σαββατοκύριακο και τελικά ο Νικ εξαφανίζεται κάπου στον πλανήτη, με τα Χριστούγεννα να θέλουν ελάχιστες μέρες για να έρθουν.

Έτσι, η Νοέλ παίρνει κρυφά το έλκηθρο, ψάχνει τον άσωτο Άι Βασίλη που έχει καταλήξει σε ένα στούντιο yoga και δεν θέλει να γυρίσει πίσω με τίποτα. Ελα όμως που ο Άι Βασίλης πρέπει να είναι άντρας …

10. Ο Εφιάλτης των Χριστουγέννων

Ο Tim Barton, μετρ στις ταινίες που θα ταξιδέψουν παιδιά και γονείς σε νέους κόσμους, ετοίμασε μια ξεκαρδιστική και ιδιαίτερη ταινία. Τι θα συνέβαινε αν τα πλάσματα του Halloween έκλεβαν τα Χριστούγεννα και απήγαγαν τον Αη Βασίλη; Μια γλυκιά παρωδία που θέλει να μας μάθει πως όλοι οι άνθρωποι αγαπούν τα Χριστούγεννα και θέλουν να τα περάσουν όσο πιο όμορφα γίνεται.

11. Μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Christmas Carol)

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Jim Carrey) ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει “κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο”. Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Και, μετά;

12. Τα ξεχασμένα Χριστούγεννα –  Forgotten Christmas

Σε αυτό το χωριό κανείς δεν θυμάται τα Χριστούγεννα. Εκτός απ’ την οκτάχρονη Ελίζ. Η οκτάχρονη Ελίζ ξυπνάει ένα πρωί με μια περίεργη αίσθηση ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί. Έτσι, ξεκινάει μόνη της ένα απίστευτο ταξίδι και μέσα από πολλές, καινούργιες και απρόσμενες φιλίες, ανακαλύπτει ξανά την χαρά των Χριστουγέννων. Τώρα, η ίδια πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε όλοι στο χωριό της, να ζήσουν τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα. Ο χρόνος κυλάει. Θα τα καταφέρει πριν είναι πολύ αργά;

13. The Muppet Christmas Carol 

Προσαρμογή ενός από τα μεγαλύτερα έργα της αγγλικής λογοτεχνίας με καστ που αποτελείται αποκλειστικά από τις πιο συμπαθητικές μαριονέτες; Λάθος! Πρόκειται για την Muppet εκδοχή του A Christmas Carol (με τον Michael Caine που αποτελεί μια σπάνια ανθρώπινη παρουσία ως Εμπενίζερ Σκρουτζ), μια υπέροχη ταινία, που στην πάροδο του χρόνου θεωρείται από τις πιο αγαπημένες μιας ολόκληρης γενιάς.

14. Mickey’s Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse 

Κλασική Χριστουγεννιάτικη γιορτή με όλους τους ήρωες της Ντίσνεϊ, που θα γιορτάσουν στο σπίτι του Μίκυ τα Χριστούγεννα.

15. Home Alone 2- Χαμένος στη Νέα Υόρκη

Και όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν δυνατόν να μην συμπεριλάβουμε την κλασσίκή πλέον ταινία Μόνος στο σπίτι.  Θεωρούμε ότι σίγουρα ψηλά στις επιλογές σας είναι το Home Alone το πρώτο και που σίγουρα πρέπει να έχετε ήδη δεί..  Έτσι επόμενο ήταν να ακολουθήσει το νούμερο 2. Το κόνσεπτ ίδιο, οι ληστές ίδιοι, οι ήρωες ίδιοι.. Όχι τόσο μαγικό όσο το πρώτο μεν, αλλά εξίσου καλό για μας. Τώρα ξέρουμε τι να περιμένουμε: Ο Κέβιν μένει και πάλι μόνος. ‘Οχι στο σπίτι αυτή τη φορά αλλά στη Νέα Υόρκη. Μέσα στη βιασύνη τους να προλάβουν την πτήση τους και πάλι τον χάνουν αφού μπαίνει σε λάθος αεροπλάνο και καταλήγει στη Νέα Υόρκη.

Με το σακίδιο στην πλάτη και το πορτοφόλι με τις πιστωτικές του μπαμπά του καταφέρνει να κλείσει δωμάτιο στο Plaza.. Χλιδή και σούπερ περιποίηση μέχρι που όλα πάνε στραβά. Τον ανακαλύπτουν οι γνωστοί αγαπημένοι μας διαρρήκτες που το έχουν σκάσει από τη φυλακή. Στόχος τους είναι να ληστέψουν το παιχνιδάδικο αλλά ο Κέβιν δεν θα τους αφήσει. Καταστρώνει σχέδιο και πάλι με μπόλικες παγίδες που μας κάνουν να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Και φυσικά τους πιάνει. Στο τέλος εννοείται , καταφέρνει να βρει και πάλι την οικογένεια του.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News