Thursday, March 28, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ18-19 Μαρτίου ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

18-19 Μαρτίου ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Share

Αυξημένο ενδιαφέρον από παιδιά καταγράφεται από τις μέχρι στιγμής εγγραφές για συμμετοχή στον Andrey and Julia Dashin’s Foundation «Δρόμο Νεολαίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο δυτικό τμήμα του μόλου, στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, ο οποίος προσδοκεί να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε συμμετοχές δρομέων.

Σε διάσκεψη Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, οι διοργανωτές του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το φιλανθρωπικό ίδρυμα, που για 6η χρονιά αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος συμμετοχής όλων των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα, έστειλαν μηνύματα ενθάρρυνσης των παιδιών για άθληση και έναν υγιή τρόπο ζωής, με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, να αναφέρει σε χαιρετισμό της – που διαβάστηκε στη διάσκεψη – ότι ο «Δρόμος Νεολαίας αποτελεί μια ευχάριστη γιορτή για τα παιδιά ηλικίας 6 με 11 χρονών και μια ευκαιρία για τη μετάδοση μηνυμάτων αναφορικά με την υιοθέτηση ενός υγιεινού και ενεργού τρόπου διαβίωσης».

Ο εθελοντισμός, προσθέτει στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός, έχει τη δύναμη να ενώνει όλες τις ομάδες πολιτών κάτω από ένα στόχο, την προσφορά προς τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και η εθελοντική προσφορά στηρίζεται στην προθυμία και την ανιδιοτελή προσφορά για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Υπενθυμίζοντας ότι το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, μέσα από τα Σχέδια Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στηρίζει εδώ και χρόνια τις προσπάθειες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην παροχή προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, η κ. Ευαγγέλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού και το Andrey and Julia Dashin’s Foundation, για την πολύτιμη, όπως είπε, προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε σε χαιρετισμό του πως, από τους έξι αγώνες δρόμου του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, ο «Δρόμος Νεολαίας» είναι αυτός με την μεγαλύτερη αξία σε αθλητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο, «γιατί έχει να κάνει με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε ως κοινωνία, τα παιδιά μας».

Ο αγώνας, συνέχισε, θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά από όλη την Κύπρο, να ζήσουν την ανεπανάληπτη δρομική εμπειρία που αυτή η μεγάλη διοργάνωση προσφέρει στον τόπο μας και τόνισε πως μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της είναι η προώθηση του αθλητισμού και των αξιών που αυτός πρεσβεύει, προς τη νεολαία μας.

Ευχαριστώντας το Andrey and Julia Dashin’s Foundation, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως η προσφορά του στην πόλη υπήρξε πολύ γενναιόδωρη και καλύπτει ένα φάσμα από πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις, με έντονη και ιδιαίτερη ευαισθησία που αφορούν στα παιδιά.

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού, που εκτός από κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αποτελεί και «μια μεγάλη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθησίας, μια μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς», με τη στήριξη που παρέχει στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της του Δήμου.

Εκ μέρους του φιλανθρωπικού ιδρύματος, η Julia Dashin ανέφερε πως είναι η 6η χρονιά που στηρίζεται ο «Δρόμος Νεολαίας» και πως «κάθε χρόνο αισθανόμαστε πιο δεμένοι με αυτή τη διοργάνωση και τα προφανή πλεονεκτήματα που φέρνει στα παιδιά της Κύπρου».

Ο «Δρόμος Νεολαίας», υπέδειξε, αποτελεί πλέον παράδοση για κάποιες οικογένειες και είναι εντυπωσιακό που κάθε φορά συμμετέχουν τόσο τα ίδια παιδιά αλλά και νέα παιδιά, που εμπνέονται από τα αδέλφια τους, τα οποία απολαμβάνουν μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Ανέφερε επίσης ότι αποτελεί ένα ανεκτίμητο δώρο για κάθε παιδί οι αναμνήσεις που εμείς θα τους δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν και που θα τα επηρεάσουν για ν’ ακολουθήσουν ένα υγιή τρόπο ζωής στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, η κ. Dashin σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το ίδρυμα επικεντρώθηκε σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειες τους και φέτος έχουν προσκληθεί αυτά τα παιδιά να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, «για να δείξουμε ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα στην Κύπρο».

Πληροφορίες για τον «Δρόμο Νεολαίας» έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού, Σπύρος Σπύρου, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 700 παιδιά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, αφού όπως υπέδειξε, από τις εμπειρίες των προηγούμενων χρόνων, τα παιδιά εγγράφονται την τελευταία στιγμή.

Πρόσθεσε δε ότι τα παιδιά, εκτός από τη δωρεάν συμμετοχή τους, θα λάβουν μια αθλητική φανέλα, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής καθώς και αναμνηστικό αριθμό συμμετοχής, που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους για είσοδο στο χώρο.

Οι εγγραφές των παιδιών μπορούν να γίνουν διαδικτυακά ή στο γραφείο εγγραφών που βρίσκεται επί του καταμαράν Salone, στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (Πέμπτη 11:00 -19:00, Παρασκευή 9:00 – 18:00 και Σάββατο 9:00 – 10:00).

Ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμος Νεολαίας χωρίζεται σε δυο ηλικιακές κατηγορίες, 6 με  8 χρονών (800 μέτρα) και 9 με 12 χρόνων (1200 μέτρα) και τα παιδιά, όπως τόνισε ο κ.Σπύρου, θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση. Στις 11:30, εξήγησε, θα δοθεί εκκίνηση για τα παιδιά 9 – 12 χρόνων και στις 12:00 η εκκίνηση για τα παιδιά 6 – 8 χρόνων.

Οι διοργανωτές, σύμφωνα με τον κ. Σπύρου, ευελπιστούν ότι ο αριθμός των παιδιών θα διπλασιαστεί ή και να φτάσει μέχρι τις 2 χιλιάδες, αριθμός που θα φέρει και ρεκόρ συμμετοχών στην όλη διοργάνωση, που υπολογίζεται συνολικά σε 16 χιλιάδες δρομείς και για τους έξι αγώνες.

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Μαρτίου, πριν τον «Δρόμο Νεολαίας», θα δοθεί η εκκίνηση του Primetel Εταιρικού Δρόμου 5 χλμ., από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Την Κυριακή 19 Μαρτίου, αθλητές από όλο τον κόσμο και όλων των ηλικιών, θα δοκιμάσουν τις αθλητικές τους δυνατότητες σε μια από τις τέσσερις διαδρομές της ημέρας, στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Δρόμο 42χλμ., στον Muskita Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21χλμ., στον Πετρολίνα Δρόμο Ενέργειας 10χλμ. και στον 5χλμ. Ατομικό Δρόμο.

ΚΥΠΕ

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!