Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΙΔΕΙΑΧρυσό Βραβείο για το The International School of Paphos

Χρυσό Βραβείο για το The International School of Paphos

Share

Cyprus Education Leaders Awards 2023
Χρυσό Βραβείο για το The International School of Paphos

Το The International School of Paphos με μεγάλη χαρά και περηφάνια παρέλαβε το Χρυσό Βραβείο στα Cyprus Education Leaders Awards 2023, στην υποκατηγορία Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης, η οποία συγκαταλέγεται στην κατηγορία Κουλτούρα – Αξίες.

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Κυριάκος Κασιουλή, η Βοηθός Αναπληρωτή Διευθυντή του σχολείου κα Γεωργία Κυριακίδου και η καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Επιστημών και συντονίστρια του Eco School κα Μαρίνα Φλεβοτομά, εκπροσώπησαν το σχολείο στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου 2023. Η απονομή των βραβείων, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της CYTA. Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών φορέων του νησιού μας και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, κυρία Μαριλένα Ευαγγέλου καθώς και η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

Απώτερος σκοπός των βραβείων είναι η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας και η τεκμηρίωση της αναβάθμισης αυτής προς όλους τους stakeholders του χώρου της εκπαίδευσης – μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κοινωνικό σύνολο. Έμπειροι κριτές αναζητούν εκπαιδευτικές ιδέες, δράσεις και πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν και αποτελούν καλές πρακτικές, σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Βρείτε παρακάτω μια σύνοψη της ιδέας πάνω στην οποία βασίστηκε η υποψηφιότητα για το βραβείο:

YOUNG BEES – Δεν μπορούμε να πορευθούμε μόνοι μας

Η ιστορία του The International School of Paphos συμβαδίζει με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές του και στην ευρύτερη κοινωνία. Το σχολείο, βαθιά ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα που άπτονται του φυσικού περιβάλλοντος και ως Οικολογικό Σχολείο, έχει διανύσει μια από τις πιο οικολογικά ενεργές χρονιές. Διοργανώνοντας και υλοποιώντας μια πληθώρα δραστηριοτήτων , στο πλαίσιο των “Young Bees” (Νεαρές Μέλισσες) και του μότο της φετινής χρονιάς «Δεν μπορούμε να πορευθούμε μόνοι μας» του Martin Luther King, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι μαθητές – οι νεαρές μέλισσες να αντιληφθούν πόσο απαραίτητοι είναι για την ισορροπία, διατήρηση και ανάπτυξη της «κυψέλης» τους.

Η ενεργός εμπλοκή των μαθητών, ως ανεξάρτητοι πολίτες, ως μέλος μιας ομάδας ή σε συνεργασία με εξωτερικούς παράγοντες, σε θέματα όπως Κλιματική Αλλαγή, Προστασία Θαλασσών και Ανακύκλωση, είχαν άμεσο ποσοτικό και ποιοτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, βοήθησαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως επίλυση προβλημάτων, συνεργασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, επικοινωνία, ομαδικότητα.

Το σχολείο και οι συνεργάτες μας, καλλιεργούν την ελπίδα και την κατανόηση ότι κάθε πράξη, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για ένα καλύτερο σήμερα× για έναν πλανήτη όπου όλοι μπορούμε να συνυπάρξουμε φτάνει να καλλιεργηθεί αλληλοσεβασμός και άισθημα του καθήκοντος προς την κοινωνία.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News