Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΗμέρα Δασών σήμερα - Ξεναγήσεις στο Δάσος Πάφου

Ημέρα Δασών σήμερα – Ξεναγήσεις στο Δάσος Πάφου

Share

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι προγραμματίζει διάφορες εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Δασών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Το θέμα της φετινής χρονιάς, όπως καθορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, είναι «Δάση και Καινοτομία – Νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο».

Η κύρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας, αύριο Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024στις 11:00. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, καθώς επίσης και περιήγηση γύρω από τη λίμνη Αθαλάσσας (Αγ. Γεωργίου).

Συνδιοργάνωση με την «Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου» απογευματινής εκδήλωσης, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 στις 18:00-19:30, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δεδομένου ότι συμπίπτουν οι ημερομηνίες εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου), θα περιλαμβάνονται χαιρετισμοί, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή οπτικοακουστικού υλικού, θεματική παρουσίαση από το Τμήμα Δασών και σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Με το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Ακολουθούν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις Δασικές Περιφέρειες Τροόδους και Πάφου και είναι ανοικτές για το κοινό.

Δασική Περιφέρεια Τροόδους

  1. Ξενάγηση στο Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης Καληδονιών στις 21 Μαρτίου 2024, στις 10:00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών και θα αρχίσει από την αφετηρία του Μονοπατιού, η οποία βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του, πλησίον της εξοχικής κατοικίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  2. Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2024 στις 18:00 και θα είναι βραδιά αστροπαρατήρησης στον Βοτανικό Κήπο Τροόδους “Α. Γ. Λεβέντης” που βρίσκεται στο Μεταλλείο Αμιάντου. Η εκδήλωση θα έχει θέμα: «Παρατηρώντας τον Έναστρο Ουρανό του Τροόδους» και ομιλητή τον κ. Αγάπιο Ηλία. Στον χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα τηλεσκόπια για χρήση από το κοινό με έμπειρους αστροπαρατηρητές.

Δασική Περιφέρεια Πάφου

  1. Ξενάγηση στο Δρυοδάσος Χρυσορογιάτισσας και στο μονοπάτι της περιοχής στις 21 Μαρτίου 2024, στις 10:00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.
  2. Ξενάγηση στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα – Εκδρομικός χώρος Σμιγιές και τοποθεσία Πίσσουρος στις 21 Μαρτίου 2024, στις 10:00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.
  3. Ξενάγηση στο μονοπάτι Κύκκος – Χρυσορογιάτισσα στο Δάσος Πάφου στις 22 Μαρτίου 2024, στις 08:00. Η ξενάγηση θα γίνει από Δασικό Λειτουργό του Τμήματος Δασών.

Επίσης, κατά τις πιο κάτω ημερομηνίες θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών σε σχολεία της Επαρχίας Πάφου.

  1. Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στην Πάφο στις 21 Μαρτίου 2024, στις 10:00.
  2. Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς στις 27 Μαρτίου 2024, στις 09:00.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News