Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣAνάπλαση με παράπονα και διαμαρτυρίες

Aνάπλαση με παράπονα και διαμαρτυρίες

Share

Παράδοση εν μέσω διαμαρτυριών

Φωνές και διαμαρτυρίες για τα παλούκια τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την έλλειψη χώρων στάθμευσης στην νότια περιοχή του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου της Πάφου…

 

Εν μέσω διαμαρτυριών δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Ρένου, Γαλατείας, Νίκου Αντωνιάδη, Ερμού και τμήμα της οδού Παλλάδος στο κέντρο της Πάφου.

Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, προς αποκατάσταση της τροχαίας κίνησης, διευκόλυνση της διακίνησης πεζών και για την εύρυθμη λειτουργία της ευρύτερης περιοχής του παραδοσιακού κέντρου Πάφου, δόθηκαν προς άμεση χρήση από το κοινό οι πιο πάνω οδοί.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εν λόγω δρόμοι συμπληρώνουν, μαζί με τις κεντρικές αρτηρίες Γλάδστωνος και Μητροπολίτη Νικοδήμου Μυλωνά, τις κατασκευαστικές εργασίες στο Τμήμα Β’ του έργου του Δήμου “Ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα της Συνοικίας Αναβαργού και της νότιας περιοχής του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου Πάφου”.

Οι εργασίες δαπεδόστρωσης στα πεζοδρόμια των οδών Πυγμαλίωνος και στο αδιέξοδο της οδού Παλλάδος θα συνεχιστούν με σκοπό την ολοκλήρωσή τους και διάνοιξη των τμημάτων αυτών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.  Σήμερα θα εκτελεστούν εργασίες εφαρμογής της μόνιμης διαγράμμισης σε όλο το μήκος του έργου, χωρίς παρακώλυση της τροχαίας κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Πάφου προσβλέπει στην κατανόηση των επηρεαζομένων για την οποιανδήποτε ταλαιπωρία που είναι πιθανό να προκληθεί.

 

Διαμαρτυρίες

 

Σφοδρές διαμαρτυρίες εκδηλώνονται ωστόσο από τους κατοίκους και εμπορευόμενους της περιοχής, οι οποίοι φωνάζουν για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την έλλειψη χώρων στάθμευσης με αποτέλεσμα η πρόσβαση στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους να είναι σχεδόν αδύνατη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΑΚΕΛ και η ΠΕΟ Πάφου που επηρεάζονται άμεσα από τις συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς στις οδούς Ρένου και Πυγμαλίωνος βρίσκονται τα γραφεία τους, απέστειλαν επιστολή στον Δήμο Πάφου από τα μέσα Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Η επιστολή απευθύνεται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου και με αυτή εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονταν τα έργα στο Νότιο Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας όπου ουσιαστικά έχει καταργηθεί ένας μεγάλος αριθμός χώρων στάθμευσης χωρίς να δημιουργηθούν νέοι χώροι με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη ταλαιπωρία και κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Είναι μετά λύπης μας αναφέρεται στην επιστολή, που διαπιστώνομε ότι με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλά και την τοποθέτηση πασσάλων για χωροθέτηση των πεζοδρομίων, καταργήθηκε σημαντικός αριθμός χώρων στάθμευσης ενώ πλέον η πρόσβαση στα δύο οικήματα του Λαϊκού Κινήματος (ΑΚΕΛ-ΠΕΟ) αλλά και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι σχεδόν ανέφικτη.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα Δημόσια Κτήρια της περιοχής. Επιπρόσθετα η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης παρά την Εκκλησία του Αγίου Κενδέα, καθώς και η κατασκευή του πλατειακού χώρου έναντι της οικίας Πούγιουρου όπως επίσης και η διαμόρφωση του χώρου απέναντι από το οίκημα της ΠΕΟ, είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του αριθμού των χώρων στάθμευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να λειτουργήσουν 2 νέα boutique ξενοδοχεία και εστιατόρια, κάτι που θα επιβαρύνει επιπλέον την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Καταλήγοντας η επιστολή που υπογράφουν οι Επαρχιακοί Γραμματείς του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ, ζητείται εκ νέου μελέτη των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή ώστε να βρεθούν ικανοποιητικές λύσεις και επί τόπου συνάντηση για εξέταση όλων των εναλλακτικών λύσεων.

 

Απάντηση δημάρχου

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πάφου κληθείς από το Ράδιο Κόσμος να σχολιάσει  τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και εμπορευομένων της περιοχής, τόνισε ότι τα πασσαλάκια ούτε στον ίδιο αρέσουν αλλά θεωρεί ότι η τοποθέτηση τους είναι αναγκαίο κακό, καθώς δεν διαθέτουμε την ευαισθησία να μην σταθμεύουμε στα πεζοδρόμια.

Αναφερόμενος δε γενικότερα στο πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης, μίλησε για τους χώρους στάθμευσης των κατοικιών που ενώ είναι δηλωμένοι ως τέτοιοι μετατρέπονται σε αποθήκες ή οτιδήποτε άλλο και οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι σταθμεύουν στους δρόμους.

Στο κέντρο της πόλης λόγω συνεχόμενης δόμησης αλλά και τη λειτουργία πολλών  γραφείων, υπάρχουν κτήρια στα οποία εργάζεται αριθμός υπαλλήλων, χωρίς όμως να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι χώροι στάθμευσης και εκεί όντως υπάρχει πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει το Δήμο.

Χαρακτηριστικά οι ελάχιστοι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν στην περιοχή της νότιας περιοχής του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου Πάφου, είναι διαφιλονικούμενοι μεταξύ κατοίκων και εμπορευομένων και ο δήμος δεν μπορεί να πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου.

Δυστυχώς στην περιοχή σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχουν ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι τους οποίους θα μελετήσουν το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε χώρους στάθμευσης.

Θα αναμένουμε λοιπόν κατέληξε ο κ. Φαίδωνος, να λειτουργήσει το έργο και στην πορεία θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, στη δύσκολη εξίσωση της συνύπαρξης κατοίκων, εργαζομένων και εμπορευομένων στην περιοχή του κέντρου.

Κάλεσε δε τους δημότες να χρησιμοποιούν περισσότερο τις δημόσιες συγκοινωνίες και λιγότερα τα ιδιωτικά τους οχήματα, ενώ ο δήμος θα μελετήσει το ενδεχόμενο ανέγερσης πολυώροφου χώρου στάθμευσης.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News