Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣEκατοντάδες καταγγελίες-Ελέγχοι της τροχαίας ανά το παγκύπριο

Eκατοντάδες καταγγελίες-Ελέγχοι της τροχαίας ανά το παγκύπριο

Share

Συνολικά 530 καταγγελίες οδηγών, 12 κατασχέσεις μοτοσικλετιστών και μια σύλληψη μεθυσμένου οδηγού που παραλίγο να κτυπήσει με το όχημα του αστυνομικό, έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της τροχαίας ανά το παγκύπριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενήργησαν μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 18:00 (Δευτέρα) με 5:00 (ξημερώματα Τρίτης), με έμφαση σημεία όπου στο παρελθόν είχαν σημειωθεί θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία, κατασχέθηκαν εννέα μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι πλείστες εκ των οποίων με τροποποιήσεις.

Μια από τις μοτοσικλέτες ήταν εγκαταλελειμμένη με παραποιημένους αριθμούς εγγραφής, όπως και ένα αυτοκίνητο, ενώ εντοπίστηκε μια κλοπιμαία μοτοσικλέτα και έγιναν συνολικά 45 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Άλλες 82 καταγγελίες έγιναν από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων, από τις οποίες 47 για παράβαση του ορίου ταχύτητας.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων στη Λεμεσό και ενώ μέλος της Αστυνομίας μετέφερε μοτοσικλέτα με τροποποιήσεις στην τροχαία Λεμεσού, κινδύνευσε να κτυπηθεί από όχημα τύπου βαν, το οποίο παραβίασε κόκκινο φωτεινό σηματοδότη. Ο οδηγός του οχήματος ανακόπηκε και σε τελικό έλεγχο αλκοόλης στον οποίο υπεβλήθη, η ένδειξη ήταν 115μg% αντί 22μg%.

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων στη Λεμεσό εντοπίστηκε μοτοσικλέτα, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδηγείτο με ταχύτητα 94 αντί 50 χιλιόμετρα. Ο οδηγός της παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού, ενώ εντοπίστηκε αργότερα και κλήθηκε στην Τροχαία Λεμεσού. Εναντίον του οδηγού διερευνώνται αδικήματα απείθειας σε σήμα αστυνομικού, υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και οδήγηση οχήματος που είχε δηλωθεί ως ακινητοποιημένο..

Εξάλλου, 200 καταγγελίες, για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που διενήργησαν από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο) και των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Από τις καταγγελίες που έγιναν, οι 117 αφορούσαν οδήγηση με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις 10:00 το πρωί χθες μέχρι τις 5:00 σήμερα το πρωί, στην πόλη της Πάφου και στο δευτερεύων οδικό δίκτυο, από μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» και μέλη της Τροχαίας Πάφου, έγιναν 70 καταγγελίες για διάφορα τροχαία παραπτώματα, από τις οποίες οι 25 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ κατακρατήθηκαν τρεις μοτοσικλέτες.

Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 6:00 χθες το πρωί μέχρι τις 6:00 σήμερα πρωί, έγιναν 133 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, εκ των οποίων οι 60 για οδήγηση με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας, σημειώνει η ανακοίνωση, συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη  διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια, με μοναδικό στόχο την εμπέδωση της οδικής συνείδησης και η πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News