Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣHχητικό : Καδής - Αθηνοδώρου στο Radiocosmos - Αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις για...

Hχητικό : Καδής – Αθηνοδώρου στο Radiocosmos – Αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις για τις λατομικές ζώνες

Share

Βαριές εκφράσεις αντάλλαξε με τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή για τις λατομικές ζώνες στην Ανδρολύκου ο Γενικός Διευθυντής των εταιριών Αθηνοδώρου, Χρίστος Αθηνοδώρου. Σε συνομιλία τους στο Radiocosmos οι  κ. Καδής και Αθηνοδώρου αναφέρθηκαν στο ιστορικό της υπόθεσης με τον αρμόδιο Υπουργός να δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να περιληφθεί η επέκταση των λατομικών ζωνών στο Τοπικό Σχέδιο και τον κ. Αθηνοδώρου να απαντά ότι ο κ. Καδής ψεύδεται διότι είχε συμφωνηθεί η συμπερίληψη των λατομικών ζωνών στο Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Καδής

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των εταιριών σκυροδέματος και λατομικών υλικών, ο κ. Καδής ανέφερε ότι δεν μπορούν να περιληφθούν στο Τοπικό Σχέδιο για τον Ακάμα επεκτάσεις των λατομικών ζωνών διότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση των περιβαλλοντικών εκθέσεων οι οποίες είναι δεσμευτικές. Το Υπουργείο Γεωργίας είπε θα εξετάσει τη δυνατότητα καθορισμού νέας λατομικής ζώνης στην επαρχία Πάφου και μέχρι τη λήψη τελικών αποφάσεων, έχει υποβληθεί αίτηση για αξιοποίηση μικρού αποθέματος, το οποίο βρίσκεται εντός της υφιστάμενης λατομικής ζώνης Ανδρολύκου το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Επανέλαβε ότι   χωρίς τη διενέργεια επιπρόσθετων μελετών.

Χ. Αθηνοδώρου

Σε παρέμβαση του στο Radiocosmos o εκπρόσωπος του συγκροτήματος των εταιριών Αθηνοδώρου Χρίστος Αθηνοδώρου χαρακτήρισε ψευδή τα όσα ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής. Υποστήριξε ότι υπήρχε συμφωνία για επέκταση των λατομικών  ζωνών με την σύμφωνη γνώμη του διευθυντής της υπηρεσίας περιβάλλοντος και ότι η πρόνοια δεν περιλήφθηκε στο Τοπικό Σχέδιο μετά από παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή. Η Κύπρος είπε ο κ. Αθηνοδώρου μπορεί να επικαλεστεί το δημόσιο συμφέρον και να αποφασίσει την επέκταση των υφιστάμενων λατομικών ζωνών.

 

Ηχητικό: Ακούστε ολόκληρη την συνομιλία Καδή – Αθηνοδώρου στο radiocosmos

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News