Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
25.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης στην Πάφο

H ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης στην Πάφο

Share

Για πρώτη φορά η διεθνούς φήμης ορχήστρα στη Κύπρο για δύο μοναδικές συναυλίες.

Ο Δήμος Πάφου, έχοντας μια μακρά εμπειρία και παράδοση μέσα από τη διοργάνωση για 20 συνεχόμενα χρόνια του Pafos Aphrodite Festival, διοργανώνει δύο εντυπωσιακές παραστάσεις κλασσικής μουσικής με τη συμμετοχή της καταξιωμένης Vienna Mozart Orchesra στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, με φόντο το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και τον συμπατριώτη μας και παγκοσμίου φήμης βαρύτονο Κύρο Πατσαλιδη, που θα συμμετάσχει και στις δύο συναυλίες.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου στοχεύει στο συνεχή εμπλουτισμό των πολιτιστικών του δράσεων, αφού ως Δήμος αλλά και ως διοργανωτής, τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομα του με υψηλού κύρους καλλιτεχνικές παραστάσεις όπως ήταν η διοργάνωση της Όπερας. Οι συγκεκριμένες συναυλίες, ανέφερε, έρχονται να συμπληρώσουν ένα κενό που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια με την αναστολή των παραστάσεων του Pafos Aphrodite Festival, εξαιτίας της πανδημίας. Για αυτό το λόγο σε συνεργασία με τον κ. Πατσαλίδη, ο Δήμος Πάφου θα φιλοξενήσει στη Πάφο την Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης για τις δύο μοναδικές παραστάσεις.

Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των μελών της Ορχήστρας, όπως τη  συνάντηση που θα έχουν οι μουσικοί της Ορχήστρας Μότσαρτ Βιέννης με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάφου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία  στους μαθητές να ενημερωθούν ανάμεσα σε άλλα και για το πως λειτουργούν παρόμοια μουσικά σχολεία στην Βιέννη.

Από πλευράς του ο κ.Πατσαλίδης ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου και τον Δήμαρχο για την εξαιρετική συνεργασία και χαρακτήρισε τις δύο παραστάσεις ως το μουσικό γεγονός της χρονιάς για την Κύπρο.

Η ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης θεωρείται η τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη ορχήστρα στην Αυστρία και κάθε χρόνο πραγματοποιεί περίπου 130 παραστάσεις παγκοσμίως.

Οι συναυλίες της Ορχήστρας Μότσαρτ της Βιέννης πραγματοποιούνται, ανέφερε ο κ. Πατσαλίδης, στις μεγαλύτερες και διασημότερες αίθουσες συναυλιών (Golden Hall της  Musikverein και του Hofburg) και οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής. Αναφορά έγινε και στο πλούσιο ρεπερτόριο των δύο παραστάσεων αφού θα περιλαμβάνει γνωστά αποσπάσματα από συμφωνίες, άριες και ντουέτα του μεγάλου μουσουργού W.A.Mozart και στο τέλος τα δημοφιλή αποσπάσματα του J.Strauss, Ο Γαλάζιος Δούναβης και το Radetzky Marsch.

Ολοκληρώνοντας τη δημοσιογραφική διάσκεψη, τόσο ο κ. Φαίδωνος όσο και ο κ. Πατσαλίδης ευχαρίστησαν τους χορηγούς του διήμερου Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής και συγκεκριμένα το Υφυπουργείο Τουρισμού το οποίο εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Μιτσής, Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News