Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣMέτρα για στήριξη Τουρκοκυπρίων προτίθεται να ανακοινώσει ο Χριστοδουλίδης

Mέτρα για στήριξη Τουρκοκυπρίων προτίθεται να ανακοινώσει ο Χριστοδουλίδης

Share

Στους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζονται τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απαντώντας σε ερώτηση του Τουρκοκύπριου παρατηρητή στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ογουζχάν Χασίπογλου, κατά την συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας του στην Ολομέλεια, υπογραμμίζοντας πως η όποια απομόνωση των Τ/κ οφείλεται στην κατοχή και τη στάση της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσει μονομερή μέτρα για στήριξη των Τουρκοκυπρίων, και κάλεσε την τουρκοκυπριακή κοινότητα να σταλούν τα σωστά μήνυματα προς την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ακόμα σε ερώτηση Ουκρανού Βουλευτή για τις ρωσικές επενδύσεις στην Κύπρο, τονίζοντας πως έγιναν λάθη σε σχέση με τα χρυσά διαβατήρια αλλά πως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν για την Κύπρο, ενώ κάλεσε τους Ουκρανούς να δουν ποιες χώρες είναι αυτές που δεν εφαρμόζουν τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, παραπέμποντας έμμεσα στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος απάντησε σε ερώτηση Ιρλανδού Βουλευτή για τη στάση της Κύπρου σε σχέση με την εμπλοκή των Βρετανικών Βάσεων στην σύγκρουση στη Γάζα και σε πλήγματα κατά των Χούθι, τονίζοντας πως η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές αλλά σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση Ελβετού Βουλευτή, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος βελτίωσε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς της σε σχέση με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News