Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑTο πρώτο κρεματόριο για καύση νεκρών στην Πάφο...

Tο πρώτο κρεματόριο για καύση νεκρών στην Πάφο…

Share

Την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής έλαβε η εταιρεία M.W. CREMATORIUM CYPRUS για την ανέγερση και λειτουργία του πρώτου κρεματόριου για την καύση/αποτέφρωση ανθρωπίνων σορών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την μελέτη, ο χώρος ανέγερσης του έργου αφορά βιομηχανικό τεμάχιο εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο. Το κτίριο στέγασης του κρεματορίου αφορά σε συνήθη κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα και τούβλα και θα διαθέτει δύο ορόφους (υπόγειο και ισόγειο) με ωφέλιμο εμβαδόν 403 και 334 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα. Το έργο υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει 18-24 μήνες μετά την εξασφάλιση όλων των αδειών, ενώ το κόστος του υπολογίζεται στα €2,2 εκατομμύρια. Όπως αναφέρεται στην μελέτη, το ισόγειο του οικοδομήματος θα περιλαμβάνει την κύρια είσοδο με χώρο αναμονής για τους επισκέπτες, 3 γραφεία για το προσωπικό, κουζίνα, τουαλέτες επισκεπτών και προσωπικού, όπως και τον χώρο όπου θα γίνεται ο αποχαιρετισμός του νεκρού με γύρω στις 70 θέσεις. Στον υπόγειο χώρο του οικοδομήματος θα περιλαμβάνονται οι υποστηρικτικοί χώροι, μεταξύ αυτών ο χώρος για την παραλαβή και ετοιμασία της σορού, ο χώρος στον οποίο θα βρίσκεται ο αποτεφρωτήρας, γραφείο παράδοσης της τέφρας, τα ψυγεία προσωρινής παραμονής των σορών όπως και 3 θέσεις στάθμευσης. Ο εξωτερικός χώρος του οικοδομήματος θα περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης 30 θέσεων για τους επισκέπτες και το προσωπικό (εκ των οποίων οι δύο είναι θέσεις ΑμεΑ) καθώς και τοπιοτέχνηση του χώρου με την χρήση ανθώνων, θάμνων και δένδρων. Περιλαμβάνει επίσης ένα εξωτερικό υπόστεγο και την διαδρομή εισόδου/εξόδου στην ανάπτυξη. Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου είναι 455,673 τετραγωνικά μέτρα, εκ των οποίων το κρεματόριο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα 11,000 τ.μ. για το σύνολο των δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, αρχική επιλογή της εταιρείας ανάπτυξης ήταν ένα high tech, πολλά υποσχόμενο, σχετικά χαμηλού κόστους, κινέζικο κρεματόριο όμως με την ανάληψη της παρούσας μελέτης, η περιβαλλοντική ομάδα έθεσε στην επιχείρηση το θέμα της τεχνολογίας και ιδιαίτερα των συνοδευτικών τεχνολογιών περιβαλλοντικής προστασίας. Οπότε η επιχείρηση έλαβε την τελική απόφαση για αγορά ενός ευρωπαϊκού συστήματος με εστίαση στις τεχνολογίες περιβαλλοντικής προστασίας.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News