Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
13.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣXάθηκαν γλυπτά του Πάφος 2017-Καταγγελία

Xάθηκαν γλυπτά του Πάφος 2017-Καταγγελία

Share

Πολιτιστική Κίνηση ex-Artis
ΤΘ. 62313, ΠΑΦΟΣ 8063|exartis.culture@gmail.com
Πάφος, 2/4/2024
Προς
Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου
Δημοτικό Μηχανικό
Αξιότιμοι κύριοι,
Θέμα: Η τύχη γλυπτών της ΠΠΕ Πάφος 2017 που μετακίνησε ο Δήμος Πάφου
Σε συνέχεια της γραπτής επικοινωνίας μας για το πιο πάνω θέμα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ενώ παραδέχεστε ότι δεν έχετε εντοπίσει τα γλυπτά που είχατε μετακινήσει προσπαθείτε να αποποιηθείτε ευθύνες με ανυπόστατους ισχυρισμούς.Για τους λόγους που θα εξηγήσουμε πιο κάτω θωρούμε την απαντητική σας επιστολήημερομηνίας 21/3/2024, απαράδεκτη.
1. Ισχυρίζεστε ότι«το έργο «Πριόνι» του Ρήνου Στεφανή που βρισκόταν στο Δυτικό Παραλιακό Πεζόδρομο, ενώ ο εργολάβος δήλωσε ότι το είχε μεταφέρει στην αποθήκη του εντούτοις φαίνεται να μην το έχει εντοπίσει. Ο Δήμος Πάφου θα επανέλθει αν εντοπιστεί.»
Όμως ο Δήμος Πάφου ως ο αρμόδιος φορέας που είχε την ευθύνη για τα έργα ανάπλασης, είχε και την ευθύνη για την ασφάλεια του γλυπτού.Όφειλεεπίσης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεταιτο έργο και με τη λήξη των εργασιών είχε την ευθύνη επανατοποθέτησής του. Το γλυπτό είναι βαρύ και μεγάλων διαστάσεων και είναι τουλάχιστον περίεργο να ισχυρίζεστε ότι δεν το έχετε εντοπίσει.
2. Ισχυρίζεστε ότι «Το έργο του HermanPitz δεν το έχετε εντοπίσει κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών του Δυτικού Παραλιακού πεζοδρόμου και ότι δεν γνωρίζετε πότε και από ποιους αφαιρέθηκε.»
Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ευσταθεί, διότι το γλυπτόήταν στη θέση του όταν άρχισαν οι εργασίες στον πεζόδρομο. Η προσπάθεια σας να αποποιηθείτε την ευθύνη με ανυπόστατους ισχυρισμούς είναι απαράδεκτη.
3. Ισχυρίζεστε ότι «Το έργο «Ο Χορευτής» βρίσκεται στο Πάρκο Ήβης Μαλιώτη και έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του δημιουργού του κ. Ρήνου Στεφανή».
Αυτό που ισχυρίζεστε είναι ψέμα. Το έργο «Χορευτής» το έχετε βγάλει με μπουλντόζα και το μεταφέρατε σε μια γωνιά στο βάθος του Πάρκου όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα αθέατο και παρατημένο! Επισυνάπτουμε και φωτογραφία του έργου, στον χώρο που βρίσκεται ημερομηνίας 30/3/24.
Σύμφωνα με τα γεγονότα γίνεται φανερό ότι δεν έχετε μεριμνήσει να διαφυλάξετε τα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 ως οφείλατε. Ως Δημοτικές Αρχές έχετε υποχρέωση να διαφυλάσσετε τα έργα πολιτισμού της πόλης μας. Αντί αυτού εσείς επιδείξατε-και επιδεικνύετε- αλόγιστη συμπεριφορά και απαράδεκτη ανευθυνότητα.
Απαιτούμε από τον Δήμο Πάφου να εντοπίσει τα γλυπτά και να τα επανατοποθετήσει χωρίς καθυστέρηση στα σημεία που επέλεξαν οι επιμελητές, οι καλλιτέχνες και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ΠΑΦΟΣ 2017 με την έγκριση όλων των αρμοδίων φορέων.
May be an image of 10 people, grass and monument

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News