Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΈκκληση στον Πρόεδρο για την λειτουργία των θαλάμων ασθενών του Νοσοκομείου Π....

Έκκληση στον Πρόεδρο για την λειτουργία των θαλάμων ασθενών του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς

Share

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την επισήμανση εξαιρετικά επείγον απέστειλε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς για το θέμα της λειτουργίας των θαλάμων ασθενών του νοσοκομείου.

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρεται συγκεκριμένα στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας, της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, και της ηγεσίας του ΟΚΥΠΥ, για το θέμα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή των φορέων και κατοίκων για τα αποτελέσματα της συνάντησης.
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥΠΥ προχώρησαν εδώ και δύο χρόνια στην αναστολή της λειτουργίας των θαλάμων ένεκα της μετακίνησης νοσηλευτών και ιατρών του Νοσοκομείου Πόλης για να στελεχώσουν τις μονάδες covid των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού και λάβαμε υποσχέσεις ότι η διευθέτηση αυτή θα ήταν προσωρινή.

Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στις προηγούμενες συσκέψεις Απριλίου και Ιουλίου, όπου είχε δοθεί χρονοδιάγραμμά 1 μηνός στον ΟΚΥΠΥ για να υποβάλει την πρότασή του για την εξεύρεση τρόπου βιώσιμης λειτουργίας των θαλάμων, δυστυχώς για ακόμη μία φορά διαφάνηκε ότι η πρόθεση του ΟΚΥΠΥ είναι το οριστικό κλείσιμο των θαλάμων. Η πρόταση που τέθηκε χθες από τον ΟΚΥΠΥ είναι η δημιουργία πέντε κλινών ημερήσιας φροντίδας ασθενών, ρύθμιση που θα τεθεί σε λειτουργία τον επόμενο ένα μήνα και αναλόγως των αποτελεσμάτων λειτουργίας των κλινών ημερήσιας φροντίδας θα επαναξιολογήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τον τρόπο λειτουργίας των θαλάμων. Αντίθετα, η πρόταση που θέσαμε ως Τοπικές Αρχές ήταν η άμεση επαναλειτουργία των θαλάμων, η οποία σε συνδυασμό με την σωστή στελέχωση και λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών, του Χημείου και του Ακτινολογικού θα οδηγούσε στην παροχή ολοκληρωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης και συνεπώς στην αύξηση της πληρότητας των θαλάμων, κάτι, που δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτό. Κύριε Πρόεδρε, σας καλούμε να ενσκήψετε προσωπικά στο πρόβλημα και να καλέσετε τον ΟΚΥΠΥ να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων του διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς για την παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης με την επαναλειτουργία των θαλάμων εσωτερικών ασθενών. Ο κόσμος ολόκληρης της περιοχής πραγματικά υποφέρει και έχει αγανακτήσει με όλες αυτές τις εξελίξεις και δικαίως έχουμε την αντίληψη ότι αντιμετωπιζόμαστε από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς, όπως γνωρίζετε είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, η οποία θα πρέπει να τυγχάνει της στήριξης του κράτους και της πολιτείας, γι’ αυτό και ζητούμε όπως το δικαίωμα που είχαν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς για παροχή σωστής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης παραμείνει και όχι να αφαιρείται. Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ για την προσωπική σας παρέμβαση για άμεση επίλυση του θέματος.

Η πρόθεση μας δεν είναι να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις, όμως στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας από τον ΟΚΥΠΥ για την επαναλειτουργία των θαλάμων του Νοσοκομείου, είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων ως Τοπικές Αρχές του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News