Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΈπεσαν υπογραφές για την διαχείριση του πάρκου χρωμάτων

Έπεσαν υπογραφές για την διαχείριση του πάρκου χρωμάτων

Share

Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστικού χαρακτήρα της Πάφου και απόλαυσής του από την κοινωνία της. Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και την κ. Σκεύη Χαραλαμπίδου η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του Πάρκου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως €1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος 7 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 7 χρόνια.

 

Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετηρία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους. Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

 

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του (περίπου 32.000 τ.μ.) και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκολύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυχής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο Πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη/θαμώνα ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας.

 

Το Πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθόσφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης,  εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσεων για ΑμεΑ), κεντρική διαδρομή κ.ά. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου ανήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπρόσωπο της ομάδας αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, την οποία αποτελούσαν οι κ. Παναγιώτης Πολεμίτης, Γιώργος Ονησιφόρου και Ελευθέριος Βομβολάκης.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News