Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΑνησυχεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για Κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς

Ανησυχεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για Κατασκηνωτικό χώρο Πόλης Χρυσοχούς

Share

Προειδοποιήσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα…

Πιθανόν ακόμα και να κλείσει τον Κατασκηνωτικό Χώρο Πόλεως Χρυσοχούς η Πυροσβεστική Υπηρεσία εάν ο διαχειριστής του δεν συμμορφωθεί με τους όρους που του υπέδειξαν.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων που πραγματοποιήθηκε στην Πόλη Χρυσοχούς μέσα στην εβδομάδα, για την λειτουργία του χώρου.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του Κατασκηνωτικού Χώρου και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι βάσει του νέου νόμου η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει το δικαίωμα ακόμα και να κλείσει τον χώρο εάν ο διαχειριστής δεν συμμορφωθεί με τους όρους που του επέβαλαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαχειριστής δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας του χώρου και δεν αποκλείεται να εκδοθεί διάταγμα αναστολής της λειτουργίας του χώρου.

Δικαστικός μαραθώνιος

Στο μεταξύ, στο δικαστήριο θα επιλυθεί τελικά το θέμα του Κατασκηνωτικού Χώρου στην Πόλη Χρυσοχούς, αφού στην πρόσφατη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία των μελών δεν επιβεβαίωσε προηγούμενη απόφαση για διακανονισμό με τον διαχειριστή.

Ο λόγος ήταν η γνωμάτευση της Επάρχου Πάφου στο ερώτημα κατά πόσο ο Δήμος μπορούσε να προχωρήσει σε διακανονισμό με τον διαχειριστή, με την κ. Λάμπρου να απαντά ότι δεν είναι θέμα που εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Συνεπώς και από τη στιγμή που δεν πάρθηκε απόφαση η μαραθώνια διαδικασία στο δικαστήριο θα συνεχιστεί.

Η απόφαση ανέφερε στο Ράδιο Κόσμος ο δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή θα είναι αρκετά χρονοβόρα και θα ζημιώσει με αρκετές χιλιάδες τα ταμεία του Δήμου.

Την Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων τμημάτων και υπηρεσιών, με στόχο την ομαλή λειτουργία του Κατασκηνωτικού Χώρου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η απόφαση της πλειοψηφίας στηρίζεται στο σκεπτικό ότι εάν προχωρήσουν σε συμβιβασμό με τον ενοικιαστή του Χώρου ο Δήμος θα χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσών των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που οφείλεται, και γι’ αυτό θέλουν να υποχρεώσουν τον ενοικιαστή να το πληρώσει.

Μια διαδικασία βεβαίως που πιθανότατα θα κρατήσει σε μάκρος χωρίς να είναι βέβαια πότε και πόσα θα εισπράξει ο Δήμος.

Στο μεταξύ η αναβάθμιση του Κατασκηνωτικού συνεχίζει να παραμένει όνειρο με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News