Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήCOSMOS SPORTSΑρχίζει το μεγάλο ταξίδι για το Παρίσι της Ολυμπιακής Φλόγας

Αρχίζει το μεγάλο ταξίδι για το Παρίσι της Ολυμπιακής Φλόγας

Share

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους φετινούς Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχίζει σήμερα.

Συγκεκριμένα, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11.30 στην Αρχαία Ολυμπία, στην παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων (Cojo) Τόνι Εστανγκέ, της Υφυπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, της ηγεσίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Τόμας Μπαχ, και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρου Καπράλου.

Υπεύθυνος για την Τελετή Αφής είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, και Τελετάρχης ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Την Φλόγα θα ανάψει μπροστά στο ιερό της Ολυμπίας θα ανάψει η Πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά ενώ ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο.

Στη συνέχεια, η δάδα με την Φλόγα θα παραδοθεί από την Πρωθιέρεια, στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος στις 12:30 θα ξεκινήσει τη μεγάλη λαμπαδηδρομία με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Τον Έλληνα Ολυμπιονίκη θα διαδεχθεί στην σκυταλοδρομία της δάδας η Γαλλίδα κολυμβήτρια, Λορ Μανοντού, ενώ τρίτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Στη συνέχεια, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι των 5 χιλιάδων χιλιομέτρων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ταξίδι της Φλόγας στην Ελλάδα θα διαρκέσει 11 ημέρες, και την τελευταία βραδιά θα παραμείνει στον βράχο της Ακρόπολης, ενώ την επομένη θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία και στις 27 του μήνα θα αναχωρήσει από τον Πειραιά με ένα ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο 127 ετών του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με την επωνυμία “Belem”.

Το καράβι θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου και την επομένη, αφού περάσει από το στάδιο «Βελοντρόμ», η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της και θα διασχίσει ολόκληρη τη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο Παρίσι για την τελετή έναρξης, στις 26 Ιουλίου.

Τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρουν καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της γύρω στους 10 χιλιάδες λαμπαδηδρόμους.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News