Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
19.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑρχιεπίσκοπος: Κάθαρση με έρευνες και σε άλλες Μονές

Αρχιεπίσκοπος: Κάθαρση με έρευνες και σε άλλες Μονές

Share

O Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε τρείς ημέρες τοποθετήθηκε χθες δημόσια για το σκάνδαλο της μονής του Οσίου Αββακούμ. Απευθύνω έκκληση προς όλους, γιατί υπάρχουν διαρροές όχι μόνο από τους μοναχούς αλλά και από άλλα μέρη, να μην προτρέχουν να προκαταλάβουν τον κόσμο. Απευθυνόμενος στους πιστούς, επανέλαβε την επιθυμία του για πλήρη κάθαρση στους κόλπους της εκκλησίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι έρευνες θα επεκταθούν και σε άλλα μοναστήρια και μητροπόλεις.

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η θέληση η δική μου αλλά και της Ιεράς Συνόδου είναι να διερευνηθούν πλήρως όλα όσα έχουν σχέση με και με τη Μονή Αββακούμ και με άλλα μοναστήρια και με άλλες μητροπόλεις και ολόκληρη την Εκκλησία της Κύπρου. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη, και την Εκκλησιαστική και της Πολιτείας να κάνουν το έργο τους. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος υπεραμύνθηκε των χειρισμών της Ιεράς Συνόδου, με σκοπό όπως είπε όλα να βγουν στο φως.

Όσα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος ήταν η πιο ορθή λύση γιατί, αν κρίναμε χωρίς να ακούσουμε κάποιους θα τέλειωνε εκεί ένα κεφάλαιο. Θα πουν και αυτοί τη δική τους εκδοχή θα αποκαλυφθούν ίσως και άλλα και εμείς δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα.

Όπως υπέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου της ανακριτικής επιτροπής, ωστόσο οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να μην υπάρξει χρονοτριβή και η διερεύνηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News