Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
17.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΌλοι αισιοδοξούν- Πως διαμορφώθηκε το παζλ των υποψηφίων στην Πάφο

Όλοι αισιοδοξούν- Πως διαμορφώθηκε το παζλ των υποψηφίων στην Πάφο

Share

Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Όλοι αισιοδοξούν

Χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις η υποβολή υποψηφιοτήτων στην Πάφο…

Πόσοι είναι οι ψηφοφόροι, πόσοι οι υποψήφιοι και ποιες θέσεις διεκδικούν…

 

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στην Πάφο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, κύλησε ομαλά χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις. Όλοι οι υποψήφιοι δήλωσαν αισιόδοξοι για την εκλογική μάχη του Ιουνίου και μοίρασαν απλόχερα διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις.

Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων, συνοδεύτηκε με εμφανή πρόθεση των υποψηφίων να στείλουν μηνύματα στους ψηφοφόρους και να δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Έπαρχο Πάφου και Έφορο Εκλογών της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργο Χρυσαφίνη, ο αριθμός των εκλογέων στην επαρχία μας ανέρχεται σε 54.971, συμπεριλαμβανομένων και 199 Τ/κ.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Πάφου ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται σε 24.991, στον Δήμο Ανατολικής Πάφου σε 7.517, στον Δήμο Ακάμα 4.003 και στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς σε 5.137.

 

Πάφος

 

Την υποψηφιότητα του για την Δημαρχία της Πάφου υπέβαλε γύρω στις 11:00 ο νυν Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος, που προτείνεται από τον ιατρό Πανίκο Παπαγεωργίου και στηρίζεται από τον εικαστικό Γιώργο Κοτσώνη, ζήτησε με «καθαρή καρδιά και καθαρά χέρια», όπως είπε, από τους δημότες της Πάφου να συνεχίσουν μαζί, αυτό που μαζί καταφέραν, να κάνουν την Πάφο πιο όμορφη, πιο πράσινη, και πιο σύγχρονη πόλη της Κύπρου. Την ιδανική πόλη για να ζεις, να εργάζεσαι, να επιχειρείς, να κάνεις οικογένεια, πρόσθεσε.

Ζήτησε επίσης από τους δημότες να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά, να φτιάξουμε την Πάφο της γνώσης και της καινοτομίας, ή αν θα γυρίσουμε πίσω, στο σκοτεινό παρελθόν.

Το μήνυμα «πάμε δυνατά για να φέρουμε την αλλαγή στην Πάφο» έστειλε ο υποψήφιος για την Δημαρχία της Πάφου Εύρος Λοϊζίδης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε εξερχόμενος του κτηρίου της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου: «Η υποψηφιότητά μου σηματοδοτεί  την αρχή για την επαναφορά της δημοκρατίας στην Πάφο μας.

Ενωμένοι τελειώνουμε με όσα μας έχουν απογοητεύσει!

Δυνατοί χαράζουμε μια νέα πορεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον σεβασμό.

Επενδύουμε στο εμείς και αγωνιζόμαστε συλλογικά με όραμα και σχέδιο, για μια ανάπτυξη που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και το βιοτικό επίπεδο για κάθε συνδημότη μας.

Μαζί γράφουμε ιστορία για την πόλη μας και χαράζουμε την πορεία για να επαναφέρουμε  τη δημοκρατία, τον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια στην Πάφο μας.

Βάζουμε τελεία σε όσα μας απογοήτευσαν και μαζί ενωμένοι εγκαινιάζουμε το εμείς, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του!».

Ο κ. Λοϊζίδης υπηρέτησε επί 10ετία ως δημοτικός σύμβουλος Πάφου με το ΔΗΚΟ. Στηρίζεται για τη δημαρχία από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

 

Γεροσκήπου

 

Ο Κυριάκος Χατζηβασίλης υπέβαλε την υποψηφιότητα του για την Δημαρχία Ανατολικής Πάφου, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να θέσουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων τους και να ψηφίσουν ανθρώπους που έχουν γνώση και εμπειρία.

Ο νέος Δήμος Ανατολικής Πάφου θέλει νέα αρχή, αλλά και νέο Δήμαρχο, ανέφερε από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παλιός, μετά το πέρας της υποβολής της υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Παλιός κάλεσε τους πολίτες της Ανατολικής Πάφου να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, για να κάνουν μια «ελπιδοφόρα νέα αρχή» και να στήσουν «κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο» χαράσσοντας μια νέα πορεία για την αυτοδιοίκηση του Δήμου Ανατολικής Πάφου.

Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου, Αντώνης Τρακκίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Δήμος Ανατολικής Πάφου θα υπερβαίνει τις 15 χιλιάδες κατοίκους, θα καλύπτει όμως μια «τεράστια έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων» και θα ανήκει στους «μεγάλους γεωγραφικά Δήμους».

Κάλεσε τους συνδημότες του από την Γεροσκήπου και τις πιο πάνω κοινότητες, όπως όλοι μαζί επιτέλους προσπαθήσουν να φέρουν την ανάπτυξη στον Δήμο. Μεταβαίνουμε, συνέχισε, σε μια νέα εποχή που εμπεριέχει πολλές προκλήσεις με τη μεταρρύθμιση της ΤΑ. Πρόσθεσε πως είναι σημαντικό αυτός που θα εκλεγεί να διαθέτει γνώση και εμπειρία, ώστε να πετύχει αυτό το εγχείρημα.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τον νεοσύστατο Δήμο Ανατολικής Πάφου υπέβαλε α ο Στέφανος Ρούσου Ρόσκος, ο οποίος ανέφερε πως στόχος και προτεραιότητα του σε περίπτωση εκλογής του είναι να χαράξει μια ενιαία στρατηγική που θα περιλαμβάνει όλους τους Δημότες, ώστε να έχουν ίση μεταχείριση σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και εάν διαμένουν ασχέτως εάν η έδρα θα βρίσκεται στην Γεροσκήπου.

 

Πέγεια

 

Με όραμα έναν Δήμο με ποιότητα ζωής υπέβαλε την υποψηφιότητα του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ακάμα Μαρίνος Λάμπρου.

Ο κ. Λάμπρου, δεσμεύτηκε σε περίπτωση εκλογής του να συνεχίσει το έργο του ενώ, όπως είπε, θα δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή της Μαρίνας στην περιοχή Ποτίμων.

Θέλω να προσφέρω για έναν καλύτερο Δήμο Ακάμα, είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Παντελίδης, υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του. Χαρακτήρισε δύσκολο το εγχείρημα της μεταρρύθμισης της ΤΑ και είπε ότι στο πηδάλιο του Δήμου Ακάμα χρειάζονται για αυτό τον λόγο άνθρωποι με όραμα, πείρα και όρεξη.

 

Πόλη Χρυσοχούς

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή σε δηλώσεις του ανέφερε πως επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο μεγάλο έργο που έχουν παράξει την τελευταία επταετία στον Δήμο. Είναι μεγάλη, όπως είπε, η πρόκληση του νέου Δήμου που δημιουργείται, με 13 κοινότητες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυριάκος Κλεάνθους δήλωσε ότι ο νέος Δήμος στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς έχει ανάγκη από έναν νέο Δήμαρχο που έχει όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής σε όφελος όλων κατοίκων της περιοχής.

 

Περιφερειάρχης

 

Πανέτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του, δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Ο κ. Πιττοκοπίτης εξέφρασε την απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση του προς τους συνεπαρχιώτες του για τη στήριξη που δίνουν στην υποψηφιότητά του. Ευχαρίστησε επίσης ιδιαιτέρως τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, το ΔΗΚΟ, από το οποίο προέρχεται, και το ΑΚΕΛ–Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία, που επίσης υποστηρίζει την υποψηφιότητά του.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου, Μάριος Τσέλεπος, υπέβαλε την υποψηφιότητα του, καλώντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσέλεπος κάλεσε τον κόσμο της Πάφου, τους ομογενείς, τους Ελληνοπόντιους και τους Ευρωπαίους, να προσέλθουν στις 9 Ιουνίου στην κάλπη και να ψηφίσουν «για το καλό της πόλης μας, της Πάφου».

Ο υποψήφιος για τον ΕΟΑ Κώστας Κωνσταντίνου δήλωσε πως  ο νέος Οργανισμός θέλει προσωπικότητα που να έχει εμπειρία, υπευθυνότητα, και αποτελεσματικότητα για να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως «η σημερινή ημέρα είναι καθόλα σημαντική γιατί από την 1η Ιουλίου ο νέος Οργανισμός ο οποίος είναι ενώπιον μας, ξεκινά τις διαδικασίες ανάληψης ευθύνης, ευθύνες οι οποίες απορρέουν μέσα από τον Νόμο οι οποίες έχουν ψηφιστεί και σημαντικοί τομείς περιέρχονται στην ευθύνη και αρμοδιότητα αυτού του νέου Οργανισμού». Πέντε σημαντικοί τομείς όπως είναι η ύδρευση τα στερεά απόβλητα, η αποχέτευση, το περιβάλλον αλλά και η αδειοδότηση για ανάπτυξη όλα αυτά περιέρχονται στην ευθύνη και ανάληψη από πλευράς του νέου Οργανισμού.

 

Πολλοί υποψήφιοι

 

Συνολικά 404 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της 9ης Ιουνίου στην Επαρχία Πάφου.

Όπως δήλωσε ο Έφορο Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου Γιώργος  Χρυσαφίνη τρεις υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Πάφου, 10 για Δημάρχους, 85 για Αντιδημάρχους, 236 για μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και 73 για μέλη Σχολικών Εφορειών.

Στον Δήμο Πάφου υποβλήθηκαν δυο υποψηφιότητες για την θέση του δημάρχου, 6 για την μια θέση αντιδημάρχου, 142 για τις 23 θέσεις μελών του δημοτικού συμβουλίου και 27 υποψηφιότητες για την Σχολική Εφορεία.

Στον Δήμο Ανατολικής Πάφου υποβλήθηκαν τέσσερις υποψηφιότητες για Δημάρχους, 19 για Αντιδημάρχους, 54 για Δημοτικούς Συμβούλους και 16 για σχολικούς εφόρους.

Για τον Δήμο Ακάμα υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες για την δημαρχία, 17 για τις αντιδημαρχίες, 35 για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων και 16 μέλη σχολικών εφορειών.

Στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς υποβλήθηκαν δύο υποψηφιότητες για Δημάρχους, 43 για Αντιδημάρχους, 6 Δημοτικούς Συμβούλους και 14 σχολικούς εφόρους.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News