Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑστυνομία - συνεχίζονται οι έρευνες για Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ

Αστυνομία – συνεχίζονται οι έρευνες για Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ

Share

Δεν υπάρχουν ακόμα τα απαραίτητα δεδομένα για να προχωρήσει η Αστυνομία σε συλλήψεις σε σχέση με τις καταγγελίες της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής για οικονομικά αδικήματα που διερευνά η Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος και την υπόθεση που εξετάζει το ΤΑΕ Αρχηγείου που αφορά τους μοναχούς, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου σε δηλώσεις  σήμερα  για την υπόθεση που αφορά την Ι.Μ. Οσίου Αββακούμ.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε, επίσης, ότι το θέμα της κακοποίησης γυναίκας, όπως φαίνεται σε βίντεο που διέρρευσε σε ΜΜΕ, το διερευνά η Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής εμπλέκεται ακόμη η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία εξετάζει σχετικά με τη διαρροή και την αυθεντικότητα των βίντεο, αλλά και η ΜΟΚΑΣ. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι η διαρροή των βίντεο μπορεί να είναι επιζήμια για την υπόθεση στο δικαστήριο. «Καλούμε κατά κάποιο τρόπο να μην δημοσιεύονται αυτές οι μαρτυρίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις».

Με τη γυναίκα που φαίνεται να κακοποιείται από μοναχό υπήρξε επικοινωνία από την Αστυνομία, εξήγησε, και διευθετήθηκε ραντεβού για να δώσει κατάθεση το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, θα πραγματοποιηθούν, είπε, μετά τη λήψη της κατάθεσης από τη συγκεκριμένη γυναίκα. Ο μοναχός δεν έχει συλληφθεί, απάντησε σε ερώτηση, καθώς δεν έχουν ενώπιόν τους όλα τα στοιχεία.

Έρευνες και τεκμήρια

———-

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι έχει παραληφθεί μεγάλος όγκος τεκμηρίων, τόσο σε έγγραφο, όσο και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής. Λήφθηκε επίσης μεγάλος αριθμός καταθέσεων και συνεχίζονται, ενώ ερωτηθείς εάν λήφθηκε κατάθεση από τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ απάντησε ότι δεν γνωρίζει, αλλά «θα κληθούν όλα τα πρόσωπα που ενδεχομένως έχουν κάποια εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα». Είπε επίσης ότι η Αστυνομία έχει κατασχέσει το μεγάλο ποσό, πέραν των 800.000 ευρώ, που εντοπίστηκε στο χρηματοκιβώτιο, και δεν γνώριζε πότε παραλήφθηκε ως τεκμήριο το χρηματοκιβώτιο.

Σε ερωτήσεις για την πορεία των ερευνών ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν έχει γίνει έρευνα στη Μητρόπολη Ταμασού, που είναι η οικεία Μητρόπολη, «αφού οι έρευνες επικεντρώνονται σε άλλο χώρο». Έρευνες έχουν γίνει αρκετές φορές στον χώρο της Μονής Αββακούμ αλλά και σε άλλους χώρους με βάση εντάλματα έρευνας, πρόσθεσε. «Ανάλογα με τη μαρτυρία που έχουμε ενώπιόν μας, αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες έρευνες».

Στη διερεύνηση θα βοηθήσουν και οι δύο Ποινικοί Ανακριτές που διορίστηκαν χθες, συμπλήρωσε, και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς ότι ενδεχομένως αστυνομικοί να βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας στην Μονή, κι άλλα πρόσωπα που φαίνεται να είχαν εμπλοκή.

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News