Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΑυτοκίνητο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ από το The International School of Paphos

Αυτοκίνητο για τον ΠΑΣΥΚΑΦ από το The International School of Paphos

Share

Μέρα ορόσημο για την φιλανθρωπική δράση του The International School of Paphos θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 25 η Νοεμβρίου 2023. Ολοκληρώνοντας μια τριετή φιλανθρωπική εκστρατεία, η οποία περιλάμβανε μια πλειάδα εκδηλώσεων εντός και εκτός του σχολείου, το Philanthropy Club και η ομάδα Pastoral του σχολείου, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το εντυπωσιακό ποσό των 14.500 ευρώ. Στα πλαίσια της συνεχούς στήριξης του σχολείου προς τους ασθενείς με καρκίνο στην Πάφο και της διαχρονικής συνεργασίας με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, η διεύθυνση του σχολείου διέθεσε το εντυπωσιακό αυτό ποσό για την αγορά αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο όχημα θα συμβάλει τα μέγιστα στην παροχή 24ωρης φροντίδας και στήριξης των ασθενών με καρκίνο στην Πάφο. Σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια του καθιερωμένου Winter Fair, στις
25 Νοεμβρίου 2023 στην κεντρική αυλή του σχολείου, η διεύθυνση παρέδωσε με περηφάνεια και ικανοποίηση τα κλειδιά του αυτοκινήτου, στους εκπροσώπους του ΠΑΣΥΚΑΦ.


Οι άνθρωποι του ΠΑΣΥΚΑΦ, εμφανώς συγκινημένοι, ευχαρίστησαν θερμά τη σχολική κοινότητα του ISOP για τη γενναιόδωρη προσφορά της. Όπως ανέφεραν, το σχολείο δώρισε στον Σύνδεσμο ένα αυτοκίνητο NISSAN αξίας 11.000 ευρώ και νοσοκομειακό εξοπλισμό αξίας 3.500 ευρώ. Η Διοικητική Λειτουργός του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου, κυρία Άννα Κωνσταντίνου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ανταπόκριση των μαθητών και της διεύθυνσης του ISOP, αποτελεί απτή απόδειξη της ευαισθησίας τους για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει τις ευχαριστίες και τη βαθιά του εκτίμηση προς την κυρία Αρίστη Ανδριώτη, Διευθύνων Σύμβουλο του σχολείου, προς τον κύριο Κυριάκο Κασιουλή,
Διευθυντή του Σχολείου, και προς την κυρία Claire Πολύκαρπου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης του ISOP, για αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία. Όταν έχεις τέτοιους ανθρώπους, ως συνοδοιπόρους στο έργο σου, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι δικαιωμένος για τον σκοπό που υπηρετείς αλλά και αισιόδοξος για το μέλλον».

Η τελετή παράδοσης του αυτοκινήτου αλλά και του νοσοκομειακού εξοπλισμού στον ΠΑΣΥΚΑΦ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην πολύχρονη ιστορία του σχολείου. Η σχολική κοινότητα του ISOP μπορεί να αισθάνεται περήφανη για αυτή τη συλλογική προσπάθεια και το εκπληκτικό της αποτέλεσμα. Πέραν της ακαδημαϊκής του προσφοράς, το σχολείο αποδεικνύει, μέσα από αυτού του είδους τις προσπάθειες, ότι η αγαστή συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κοινωνικών φορέων μπορεί να επιφέρει εξαιρετικά και επωφελή αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας και ειδικότερα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η κυρία Πολύκαρπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν έχεις έναν κοινό στόχο, όσο μεγάλος κι αν είναι, είναι εφικτός μέσα από συλλογική δουλειά. Τέτοιες προσπάθειες, επιτρέπουν στους μαθητές μας να αντιληφθούν ότι πολλές μικρές πράξεις μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι πολύ μεγάλο».

Το αποκτηθέν όχημα θα ενισχύσει την Κατ’ Οίκον Υποστηρικτική και Ανακουφιστική Φροντίδα του ΠΑΣΥΚΑΦ, επιτρέποντας στη νοσηλευτική ομάδα να παρέχει πιο αποτελεσματικά τη φροντίδα και την υποστήριξή της σε πολλούς ασθενείς με καρκίνο στην περιοχή της Πάφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αρχικά στάδια της φιλανθρωπικής αυτής εκστρατείας, οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 δυσχέραιναν την όλη προσπάθεια της κοινότητας του ISOP. Παρά το φυσικό κλείσιμο του σχολείου και το προσωρινό κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, η σχολική κοινότητα έδειξε ακλόνητη ανθεκτικότητα, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό ποσό μέσω ποικίλων δημιουργικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της συνεχούς του δέσμευσης στην κοινωνική ευθύνη, το σχολείο συνεχίζει το ετήσιο έθιμο συγκέντρωσης χρημάτων και αγαθών για διάφορους σκοπούς, όπως η υποστήριξη των Samaritans, η ενίσχυση διάφορων οργανισμών προστασίας ζώων, του Ερυθρού Σταυρού, τοπικών ιδρυμάτων φροντίδας και ευάλωτων οικογενειών της τοπικής κοινότητας.

Έχοντας ήδη εισέλθει στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μπορούμε όλοι μας να προσφέρουμε σε αυτούς που μας χρειάζονται πραγματικά!

Δείτε πως μπορείτε και εσείς να προσφέρετε στον ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ: https://pasykaf.org/el-fundraising/

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News