Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔεν δίνουν πολεοδομική άδεια στον Debenham’s- Τι αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού...

Δεν δίνουν πολεοδομική άδεια στον Debenham’s- Τι αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβούλιου

Share

Κατά πλειοψηφία τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  απέρριψαν στην χθεσινοβραδινή ολομέλεια το αίτημα για έκδοση πολεοδομικής άδειας του πολυκαταστήματος Debenham’s,  παρόλο που έχει εγκριθεί από το συμβούλιο Παρεκκλίσεων  και το Υπουργικό Συμβούλιο.Ο Δ/Σ της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου ανέφερε στο radiocosmos ότι η πλειοψηφία του Δ/Σ δεν επιτρέπει την αλλαγή στη χρήσης του καταστήματος από υπεραγορά σε πολυκατάστημα όπως είναι η επιτρεπόμενη με βάση το τοπικό σχέδιο χρήση. Όπως ανέφερε το συμβούλιο παρεκκλίσεων έχει αποφασίσει ότι η άδεια μπορεί να εκδοθεί με ένα αντιστάθμισμα 400 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Πάφου . Ωστόσο ανέφερε ο Δήμος Πάφου ως πολεοδομική αρχή έχει το δικαίωμα να απορρίψει την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ο κ Δημητρίου έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο δικαστήριο και ο Δήμος να διαταχθεί να εκδώσει την άδεια.

Μαρίνος Στυλιανού

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαρίνος Στυλιανού χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πολυκατάστημα τονίζοντας ότι η εταιρία συμμορφώθηκε με τις παρανομίες που είχαν διαπιστωθεί. Εδώ και χρόνια είπε το κτήριο χρησιμοποιείται ως πολυκατάστημα και το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων. Το πιθανότερο είπε ο κ. Στυλιανού είναι να υποχρεωθεί ο Δήμος να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για πολυκατάστημα με απόφαση Δικαστηρίου.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News