Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔεν θα επιτρέψει να αμαυρωθεί το κύρος της Κύπρου - Πλήρης συμμόρφωση...

Δεν θα επιτρέψει να αμαυρωθεί το κύρος της Κύπρου – Πλήρης συμμόρφωση για τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων

Share

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας τοποθετήθηκε με σαφήνεια στο θέμα των κυρώσεων τονίζοντας ότι υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση και δεν θα επιτραπεί να αμαυρωθεί το κυρός της χώρας.

Κληθείς να αναφερθεί στο δημοσίευμα της Guardian για το θέμα των κυρώσεων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «η καλύτερη απάντηση, θεωρώ, είναι οι ίδιες οι δηλώσεις από πλευράς της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Είμαστε σε επαφή από την πρώτη στιγμή, έχουμε ζητήσει να μας δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία. Η δική μας πολιτική βούληση είναι ξεκάθαρη, ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, δηλαδή φαινόμενα που εκφεύγουν του πλαισίου των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί ειδικότερα από πλευράς Ε.Ε.  στις οποίες συμμετείχε και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Είμαστε σε επαφή με την Αμερικανική Κυβέρνηση, αυτή η επαφή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες θα έχω συνάντηση, επίσης, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε τη Μεγάλη Πέμπτη, και με τη Νομική Υπηρεσία, αλλά και με το Υπουργείο Οικονομικών, ακριβώς για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε ή να δώσουμε τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας. Είναι μια προσπάθεια που από δικής μας πλευράς υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά για το συγκεκριμένο ζήτημα». 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News