Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
15.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΗμέρα της Γυναίκας: Δύο επιτυχημένες και αγαπητές γυναίκες της Πάφου απο το...

Ημέρα της Γυναίκας: Δύο επιτυχημένες και αγαπητές γυναίκες της Πάφου απο το χώρο της τέχνης και της μόδας

Share

Κάθε 8η Μαρτίου ολόκληρος ο κόσμος γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Σε μια κοινωνία που είναι γεμάτη παθογένειες η επέτειος αυτή είναι ημέρα μνήμης. Σηματοδοτεί τους αγώνες, τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του πλανήτη για πάνω από έναν αιώνα. Είναι μια γιορτή που μας θυμίζει τη γυναίκα μάνα, τη γυναίκα σύντροφο, τη γυναίκα επαγγελματία. Τη γυναίκα που με τους πολλαπλούς της ρόλους που καλείται καθημερινά να διαδραματίσει θα έπρεπε να την τιμούμε καθημερινά και όχι απλά μια φορά το χρόνο. Στην πραγματικότητα η σημερινή γιορτή θα έπρεπε να είναι η ημέρα της ελπίδας, γιατί και η ελπίδα είναι γένους θηλυκού.

Έχοντας κατά νου τη γυναίκα του σήμερα ζητήσαμε από δύο γνωστές και δυναμικές γυναίκες απο το χώρο της τέχνης και της μόδας, να μας καταθέσουν την άποψή τους για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να σχολιάσουν για το πόσο ικανοποιητική είναι σήμερα η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά.

Ο λόγος δικός τους:

  1. Στέλλα Πατσαλίδου – Jewelry Designer

Ποια είναι η άποψή σας για το γυναικείο επιχειρείν στην Πάφο και τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει για να ενισχυθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα;

Τα τελευταία χρόνια όλο  κ περισσότερες γυναίκες στην Πάφο ανοίγουν  δειλά δειλά τα φτερά τους κ δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας φέρνοντας αξιολογά αποτελέσματα στα πεδία τα οποία καταπιάνονται!Βλέπουμε γυναίκες  στον νομικό τομέα ,στον τομέα του τουρισμού ,της αρχιτεκτονικής , του management ,στον τομέα καινοτόμων επιχειρήσεων  να διαπρέπουν!!Θα χρειαστούν όμως ακόμα αρκετά βήματα για να ενισχυθεί η γυναίκεια παρουσία σε όλους τους τομείς!Η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα, χρηματοδοτική υποστήριξη και δίκτυα επαγγελματικής συνεργασίας.

Πως σχολιάζετε τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και πόσο ικανοποιητική είναι η εκπροσώπηση τους;

Η συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της διαφορετικότητας, την προώθηση διαφορετικών προοπτικών και την προώθηση της συνολικής κοινωνικής προόδου. Η αποτελεσματική εκπροσώπηση των γυναικών διασφαλίζει μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αντανακλά τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες ολόκληρου του πληθυσμού. Αν και έχει σημειωθεί πρόοδος, πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για την ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών σε διάφορους τομείς για μια πιο ισορροπημένη και δίκαιη κοινωνία.

2. Μαρία Γένη – Fashion Designer

1. Ως ιδιοκτήτρια του atelier ΜarGèn στην Πάφο, έχω παρατηρήσει ότι το γυναικείο επιχειρείν έχει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δυναμική στη πόλη μας, αρκετές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια διευθύνονται από γυναίκες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Παρ’ όλ’ αυτά η γυναίκα επιχειρηματίας ενίοτε δεν παύει να  αντιμετωπίζει αρκετές προκλήσεις, όπως τα στερεότυπα για τους ρόλους των φύλων και την πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι με την κατάλληλη υποστήριξη και την ενθάρρυνση της κοινωνίας, η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Πάφο μπορεί να ανθίσει ακόμα περισσότερο. Θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο η δημιουργία περισσότερων δικτύων υποστήριξης και mentoring για γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Επιπλέον, η ενίσχυση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών μέσω ειδικών προγραμμάτων χρηματοδότησης και επιχορηγήσεων θα συνέβαλλε σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

2.Η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε δει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να διανυθεί. Στην Πάφο, η εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής βελτιώνεται, αλλά θα μπορούσε να είναι πιο ικανοποιητική. Η ενίσχυση της γυναικείας παρουσίας σε ηγετικές θέσεις και η προώθηση της ισότητας των φύλων θα αποτελούσαν κρίσιμα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι γυναίκες νιώθουν ότι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, χωρίς φόβο ή περιορισμούς. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητη η περαιτέρω εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας και δικαιωμάτων, καθώς και η ενθάρρυνση των γυναικών να διεκδικούν τις θέσεις και τους ρόλους που επιθυμούν στην κοινωνία. Η δημιουργία περισσότερων πλατφορμών για την ανάδειξη των επιτευγμάτων των γυναικών και η ενίσχυση των δικτύων αλληλοβοήθειας μεταξύ τους θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν σημαντικά στην ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας στην κοινωνική και δημόσια ζωή.

 

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News