Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
20.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΕπανέρχεται ο φόρος στα καύσιμα…

Επανέρχεται ο φόρος στα καύσιμα…

Share

Το μέτρο κατάργησης φόρου τερματίζεται από την 1η Απριλίου – Πόση αύξηση αναμένεται να επιφέρει – «Η μόλυνση του περιβάλλοντος στην Κύπρο είναι υπαρκτή»..

Τερματίζεται οριστικά η μείωση φόρου στα καύσιμα από την 1η Απριλίου ενώ αναμένεται να καταργηθούν όλα τα οριζόντια μέτρα.

Παρά την ελπίδα που άφησε στους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με χθεσινές δηλώσεις του, ότι η Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να παρατείνει υφιστάμενα μέτρα για την ακρίβεια, ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δε θα παραταθεί άλλο το μέτρο μείωσης φόρου στα καύσιμα.

Ο Υπουργός είπε ότι είναι υποχρέωση της Κύπρου έναντι της ΕΕ να καταργηθούν όλα τα οριζόντια μέτρα στήριξης των καταναλωτών. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε κλιμάκιο της Τρόικας που βρέθηκε πρόσφατα στο νησί μας για να αξιολογήσει την κατάσταση της οικονομίας.

Σε παρατήρηση ότι αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρξει παράταση στην κατάργηση του φόρου για τα καύσιμα απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι το μέτρο θα καταργηθεί κανονικά από την 1η Απριλίου.

Κληθείς να σχολιάσει ότι κατά τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει ότι μελετάται η παράταση υφιστάμενων μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας ή η εξαγγελία νέων, ο Υπουργός είπε ότι όντως εξετάζονται άλλοι τρόποι για να στηριχθούν τα μεσαία νοικοκυριά και οι ευάλωτες ομάδες. Ωστόσο, όπως σημείωσε, υπάρχει σωρεία μέτρων που τρέχουν και θα μπορούσαν να συνεχιστούν ωστόσο σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οριζόντια μέτρα.

Υπενθυμίζεται, ότι σε δηλώσεις που είχε κάνει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κωνσταντίνος Καραγιώργης, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι αναμένεται στη βενζίνη 95 και στο πετρέλαιο κίνησης να επανέλθει ο φόρος των 8,3 σεντ ανά λίτρο και στο πετρέλαιο θέρμανσης το 6,3 σεντ ανά λίτρο.

«Η μόλυνση του περιβάλλοντος στην Κύπρο είναι υπαρκτή»

Όσον αφορά τη πράσινη φορολογία στην Κύπρο, ο Υπουργός ανέφερε ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι υπαρκτή και σοβαρή, συμβαδίζει με τις απειλές της κλιματικής αλλαγής και η χώρα μας απειλείται με ερήμωση. Ζήτησε, παράλληλα, να αλλάξουμε νοοτροπία όσον αφορά το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Επισήμανε ότι πολύ σημαντική πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος κατά 50% με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι τα αυτοκίνητα στους κυπριακούς δρόμους.

Ο Υπουργός είπε ότι τα αντισταθμιστικά μέτρα θα δοθούν παράλληλα με τις νέες φορολογίες.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News