Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
21.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕπιτεύχθηκε o συμβιβασμός : «Ναι» από την Τουρκία για ένταξη Φινλανδίας και...

Επιτεύχθηκε o συμβιβασμός : «Ναι» από την Τουρκία για ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας – Βίντεο

Share

Eπιτεύχθηκε τελικά στη Μαδρίτη όσον αφορά το βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έπειτα από τετραμερή συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο ΓΓ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο και η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

Η Άγκυρα ήρε το βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ωστόσο έως στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιες από τις απαιτήσεις τις ικανοποιήθηκαν. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Σουηδίας  Αν Λίντε και Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο υπέγραψαν μνημόνιο σχετικά με τις υποψηφιότητες των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ μετά τις συνομιλίες στην ισπανική πρωτεύουσα.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, ο Σαούλι Νιινίστο διευκρίνισε πως «η πρόοδος αυτή επιτεύχθηκε αφού οι τρεις χώρες υπέγραψαν ένα κοινό μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο δεσμεύονται να στηρίξουν η μία την άλλη ‘απέναντι σε απειλές για την ασφάλειά τους’».

 

 

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News