Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΕΚΛΟΓΕΣΗμερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανακοίνωσε  το Υπουργείο Εσωτερικών

Ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανακοίνωσε  το Υπουργείο Εσωτερικών

Share

Για τις 24 Απριλίου έχει οριστεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μια ημέρα μετά, θα ακολουθήσει η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων έπεται στις 29 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η 2α Απριλίου είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού για τις Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις 12 Απριλίου θα γίνει η δημοσίευση διαταγμάτων του Υπουργού Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών, ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογής, Βοηθού Γενικού Εφόρου Εκλογής, Εφόρων Εκλογής και των Βοηθών Εφόρων Εκλογής και έκδοση ενταλμάτων εκλογής προς το Γενικό Έφορο και τους Εφόρους Εκλογής.

Στις 19 Απριλίου θα γίνει δημοσίευση γνωστοποιήσεων Γενικού Εφόρου Εκλογής και Εφόρων Εκλογής για τον καθορισμό των ημερομηνιών και των τόπων υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ στις 25 Απριλίου, θα γίνει η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθεί στις 29 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Κοινοταρχών και Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στις 10 Μαΐου θα εκδοθεί διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων.

Στις 31 Μαΐου θα υπάρξει δημοσίευση γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Η  διεξαγωγή ψηφοφορίας θα γίνει στις 9 Ιουνίου με την διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News